A korosztályos fedett pályás bajnokságok sorában a 16 esztendősök küzdelmeit rendezték legutóbb a Budai Tenisz Centrum nagyszerű pályáin.

Az első kiemeltek egyik egyéni kategóriában sem tudtak tornagyőzelemhez jutni, még a finálék előtt elbuktak.

Velcz Zsombor és Szabanin Natália egyaránt játszmaveszteség nélkül végzett az élen.

Az U16-os fedett pályás Ob döntősei: Kalocsai és a győztes Velcz, illetve Matkó és a bajnok Szabanin

A fiúknál a kiemelési papírformát az árpádföldi Kincses Kristóf (8.) törte meg, aki küzdelmes mérkőzésen 7:5, 2:6, 10-5-re verte a 4. kiemelt Dulganov Richárdot (Tenisz Műhely), ezzel Fajta Péter (Győri AC, 1.), Velcz Zsombor (Match Point, 2.) és Kalocsai Péter (Tenisz Műhely, 4.) bejutott a legjobb négy közé.

Az elődöntőben Kalocsai 2:6, 6:1, 11-9-re nyert Fajta ellen, míg a másik ágon Velcz mindössze egyetlen játékot veszítve verte Kincsest. A finálé sem hozott sokkal nagyobb küzdelmet számára, hiszen a döntőben 6:2, 6:3 volt a végeredmény, így Velcz Zsombor állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Párosban a Fajta, Velcz (1.) duó diadalmaskodott, a döntőben 6:1, 6:2 a 2. helyen kiemelt Boros, Kalocsai (Tenisz Műhely) egység ellen.

A lányoknál Szabanin Natália (MTK, 3.) szettvesztés nélkül jutott az elsőséghez. Az elődöntőben 7:5, 7:5-re verte az 1. kiemelt Drahota-Szabó Dorkát (Sportmánia), majd az aranymeccsen Matkó Réka (DUSE, 6.) ellen 7:5, 6:1 volt a végeredmény. A tábla alsó ágán a 2. kiemelt, s erőnyerő Jánosi Luca már a bemutatkozó mérkőzésén vereséget szenvedett – Petrova Anastasia (BLKE) nyert ellene 6:2, 7:6-ra, ám azt követően ő is búcsúzott a Plasek Lilla elleni mérkőzésen (a Liget TE teniszezője 7:6, 6:3-ra győzött), így Plasek-Matkó elődöntőt rendeztek (6:4, 6.2 Matkó javára).

A leány párosok küzdelmének döntőjében az 1. és a 2- kiemelt csatázott, s papírforma-eredményt hozott a meccs: a Drahota-Szabó, Szabanin egység 6:3, 6:2-re nyert a Plasek, Wiandt Viktória (SZVUK) kettős ellen.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső