Babos Timi nyitókörös győzelme után Fucsovics Marci is sikerrel vette az Australian Open első fordulóját, miután négyszettes meccsen legyőzte a moldáv Radu Albotot.

Hogy mi a szenzáció, az relatív. Nekünk mindenképpen annak számít (még akkor is, ha például a szlovák Lukas Lacko győzelme nagyobb durranás a tavalyi AU Open elődöntős Raonic ellen), hiszen régen, egészen pontosan 16 éve fordult elő, hogy magyar férfi teniszező Grand Slam torna 2. fordulójába jusson. Az pedig ősidők óta nem történt meg, hogy egyazon GS-vidalon a férfi és a női mezőnyben is legyen versenyzőnk a legjobb 64 között.

De nézzük, hogyan győzött a Fucsovics! Úgy indult, hogy könnyen nyer de aztán jött egy hullámvölgy.

Szerencsére kikászálódott a gödörből, s végül 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re diadalmaskodott.

Ausztráliai öröm

Az első két játszma eredménye is mutatja, hogy akkor ment a szekér. Alig több mint egy óra elteltével már ott tartott, hogy csupán egy szett hiányzik a meccsnyeréshez. A harmadik játszmában is eljutott 3:0-ig, ám ekkor megtört a lendület, a koncentráció, s zsinórban három játékot nyert a moldáv, aki 4:4-nél breakhez jutott, s ezzel már a szettnyerésig gyalogolt. Sőt tovább is, mert a negyedik játszmában is hamar elvette Marci adogatójátékát, s 1:3, illetve 2:4 állásnál is volt lehetősége az újabb breakhez. Szerencsére ezeknek egyikét sem tudta gémre váltani, Marci viszont kezdett ismét magára találni, s 4:4-nél utolérte Albotot, majd fordítani tudott. A moldáv a meccsben maradásáért adogatott, ekkor még sikerrel, ám 5:5 után Marci adogatóként és fogadóként megnyerte a játékot, s ezzel a mérkőzést is.

Tizenhat esztendő, 2002 óta először jutott a 64 közé magyar férfi játékos Melbourne-ben.

Akkor épp Marci edzője, Sávolt Attila játszhatott 2. fordulós mérkőzést az ausztráliai Grand Slam tornán. Neki Federer volt akkor az ellenfele. Fucsovicsnak a 2018-as második körben a 13. kiemelt amerikai Sam Querrey lesz az ellenfele, aki 6:3, 6:4, 6:2-re verte spanyol Feliciano Lopezt.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső