Nyomtatás

A selejtezőkön szerepelt két ifjú magyar, Piros Zsombor és Stollár Fanny nem tudott túljutni az esztendő első felnőtt Grand Slam tornájának selejtezőin, a főtáblán saját jogon induló két honfitársuk viszont ezután rajtol.

Babos Timi magyar idő szerint hétfőn hajnalban, a Hisense Arena 1 órakor kezdődő programjának második összecsapásán, 2-3 óra környékén lép pályára a 10. kiemelt amerikai Vandeweghe ellen.

Fucsovics Marci, aki a canberrai 75 ezer dolláros Challenger második helyezettjeként toppant be Melbourne nagy versenyére.

Az igazi ausztrál nyár még várat magára: felhős, esős volt a kvali időszaka

Szusszanásnyi szünetet kapott, hiszen az ő nyitófordulós mérkőzése a moldáv Radu Albot ellen nem szerepel a hétfői programban - így a magyar teniszező kedden meccselhet a legjobb 64 közé jutásért.

Hétfőn is lesz bőven látnivaló. A 7-es pályán például két olyan teniszező is bemutatkozik, aki tavaly magyarországi viadalokon hasított. Az ukrán Marta Kostyuk a selejtezőből feljutva most a 25. kiemelt kínai Peng ellen küzd, míg az áprilisi budapesti ATP torna nyertese, a francia Pouille 18. kiemeltként a belga Bemelmans ellen mérkőzik. A belga, könnyen lehet, hogy február elején a magyarork elleni davis Kupa találkozón is szerephez jut majd.

A sztárok közül a Rod Laver Arénában a Roland Garros-címvédő Julia Osztapenko, a sokszoros Grand Slam győztes Venus Williams, az ATP világbajnok Grigor Dimitov szerepel a magyar idő szerint hajnali programban, hétfőn reggel 9 órától pedig az 1. kiemelt  Rafael Nadal, majd a nőknél 23. helyen jegyzett (immár) ausztrál Daria Gavrilova aktuális mérkőzését láthatja a publikum.

FaLang translation system by Faboba