Szerdán kezdődik az esztendő első Grand Slam tenisztornájának kvalifikációja, 15-én, hétfőn rajtol a főtábla küzdelemsorozata.

Piros Zsombor visszatér egy évvel ezelőtti sikerei helyszínére: az Australian Open juniortornájának nyertese  aktuális világrangsora (556.) alapján nem férne ugyan fel a selejtező mezőnyébe, ám a rendezők szabadkártyás indulási joggal „jutalmazták” tavalyi remeklését.

Hatalmas lehetőség ez, függetlenül attól, mire lesz képes a „nagyok” között a magyar fiatalember.

A juniorok mezőnyéből a felnőtt tenisz világába való átzsilipelés, a profik játékritmusának felvétele nem egyszerű dolog. Még akkor sem, ha Zsombi tavaly már ITF Futures tornákon vitézkedett, tornagyőzelemmel is büszkélkedhetett, néhány napja pedig felküzdötte magát az új-kaledóniai Challenger főtáblájára, ahol az ATP rangsor 56. helyén álló, 1. kiemelt francia Bennetteau skalpját is megszerezte. 

A magyar Davis Kupa-csapat kapitánya, Köves Gábor az utanpotlas.hu cikkében arra figyelmeztet, hogy  most egyetlen dologra van szüksége a fiatal játékosnak.

Végtelen türelemre.

 

  • A felnőtt mezőnyben nagyon gyors a játék, s a világ legjobbjai fizikálisan is rendkívül erősek, így az átállás különleges kihívást jelent a fiataloknak– vélekedik a kapitány Piros korosztályváltásáról. – Hosszú a folyamat, rengeteg tapasztalatot kell szerezni, a rutint viszont csak a minél jobb ellenfelekkel vívott, egyre nehezebb meccsekkel lehet gyűjteni. Zsombor tehetségéhez nem fér kétség, jól lát a pályán, kiválóak az ütései, nagy küzdő. Ám abból a tényből, hogy legyőzött egy topszázas játékost, nem következik automatikusan, hogy már ő is elérte azt a szintet. Ezért fontos, hogy most kizárólag reális célt tűzzön maga elé, ami az év végére a százötven és háromszáz közé kerülést jelentheti a világranglistán. Persze csak akkor, ha minden jól alakul.
FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső