Új-Kaledónia fővárosa, Nouméa újévi ATP Challenger viadalán Piros Zsombor a selejtezőből a főtáblára jutva legyőzte az 1. kiemelt francia Bennetteaut, a világrangsor 56. helyezettjét.

A franciának a második szettben két meccslabdája is volt, ám Zsombi sikerrel hárított, s a döntő szettben lehengerlő győzelmet aratott.

Az Australian Open junior bajnokának ez volt élete első sikere Top-100-as teniszező ellen. A második fordulóban aztán két küzdelmes játszmában kikapott amerikai ellenfelétől.

Piros Zsombor Új-Kaledóniában

A Csendes-óceán délnyugati részén, Ausztráliától 1500 km-rel keletre fekvő francia tengerentúli területen hagyományos az évkezdő viadal, a játékosok itt indítják felkészülésük közvetlen hajráját a január közepén startoló ausztrálai Grand Slam viadalra.

Zsombi a tavalyi Grand Slam győzelmet követően az esztendő nagy részében ITF Futures.viadalokon gyűjtögette pontjait, s az ATP rangsor 631. helyén kezdte a 2018-as esztendőt.

Az új-kaledóniai 75 ezer dolláros viadal  szilveszter előtt tartott selejtezőjében előbb 7:5, 7:6(4)-ra nyert a rangsor nélküli francia Debosse ellen, majd 4:6, 7:6(5), 6:3-ra győzött a kvalifikációban 3. kiemelt, szintén francia Benchetrit ellen.

A főtáblán, újév második napján, a program késő esti díszmérkőzésén egy újabb francia, a párosban olimpiai bronzérmes (2012), egyéniben a világrangsor 15. helyéig is eljutott (2010), at ATP tornagyőzelmet jegyző 36 éves Julien Bennetteau volt az ifjú magyar játékos ellenfele.

Az itteni tornán 1. kiemelt gall viszonylag könnyedén hozta az első szettet, s a másodikban is közel állt a továbbjutáshoz, ám Zsombi két meccslabdát is hárított, s 6:5-nél a mérkőzésben maradáshoz adogatva Ászt is szervírozott a franciának, majd egy remek fonák egyenes ütéssel hozta az újabb pontot, s ledolgozta játszmahátrányát. A döntő szettben egyértelmű volt Piros Zsombi fölénye, s végül 3:6, 7:5, 6:1-es szenzációs győzelemmel lépett a második fordulóba.

A legjobb 8 közé jutásért az amerikai Noah Rubin (201.) volt az ellenfele. aki - szoros küzdelemben - 6:4, 6:3-ra legyőzte a magyar fiatalt.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső