Remek esztendőt zár 2017-ben a magyar tenisz.

A juniorok és felnőttek éppen száz nemzetközi tornagyőzelemmel büszkélkedhettek, Babos Timi páros világbajnok lett, Fucsovics Marci Top-100-as játékosnak mondhatja magát, Davis Kupa csapatunk bejutott a sportág elitligájába, a világcsoportba, Piros Zsombor junior Grand Slam-győztesnek mondhatja magát, s több fiatal játékosunk is ott kopogtat a nemzetközi élmezőny ajtaján.

Boldog, s az ideihez hasonló sikeres teniszévet kívánunk minden olvasónknak!

Indul az új esztendő: a világrangsor 55. helyén álló Babos Timi a shenzheni WTA versenyen kezdi meg a 2018-as szezont. A kínai torna első körében a 16 éves kínai szabadkártyás Wang (586.) ellen mérkőzött, s 6:1, 6:1-re nyert. A nyolcaddöntős ellenfele a lengyel Magda Linette (72.) lesz, akivel korábban még nem találkozott..

Fucsovics Marci az indiai Pune ATP250-es versenyen melegít az ausztráliai Grand Slam tornára.
Az első ellenfele a mögötte tíz hellyel álló argentin Nicolas Kicker (95.) volt. A könnyed, 6:0, 6:3-as győzelmet követően a 4. kiemelt francia Benoit Paire lesz a magyar éljátékos ellenfele. A két teniszező eddig egy alkalommal találkozott egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső