Mi kell ahhoz, hogy versenyünk legyen? Pontosítva: hogy jó versenyünk legyen...

Gyakorlott és leendő tornaigazgatók számára tartott szombaton egész napos továbbképző megbeszélést a Magyar Tenisz Szövetség.

Gyulától  Fehérváron át Győrig azok a versenyfőnökök vettek rész a "fejtágítón", akik a 2018-as évadban nemzetközi profi viadalokat rendeznek, női és férfi 15 vagy 25 ezer dolláros ITF Futeres tornák házigazdái lesznek.

Szabályokról, követelményekről, gazdálkodásról esett szó, mindent arra kihegyezve, hogy a nemzetközi trend alapján a hazai gyakorlat is abba az irányba mozdul, hogy ezek a viadalok "önjárók" legyenek, az évek alatt saját maguk teremtsék meg bevételeiket, s érjenek el pozitív büdzsét.

Egész napos továbbképzésen a versenyek főnökei

Napjainkban több százmillió forintos állami támogatással működik e kis versenyek 18 viadalt számláló köre. Az, hogy hazánk ismét be tudott kapcsolódni a nemzetközi tenisz vérkeringésébe, hogy ismét vannak számot tevő játékosaink, nagyrész e hazai rendezésű kis versenyeknek köszönhetőek, hiszen a fiatal játékosok utazás, külföldi szálloda, számos egyéb költség megspórolásával itthoni környezetben tudják a "pályakezdéshez" szükséges világranglista-pontokat gyűjteni.

Richter Attila, az MTSZ főtikára és Tamás Krisztina marketing-igazgató a rendezésből részt vállaló klubok vezetőinek, a tornaigazgatóknak azt az utat vázolta fel, hogy miként vállhat le a fokozatosan csökkenő állami támogatásról a verseny, s önálló gazdálkodóként az évek során miként termelhet saját bevételt, hozhat hasznot a klub, a város, a régió számára.

Sok szó esett a jelenlegi felállásról, a szövetséggel való közös rendezésről, arról, hogy miként oszlanak meg a pénzügyi források, az állami, a központi szponzori oldalról és a helyi szponzori bevételekből, az önerős hozzájárulásból. A marketing kapcsán is az együttműködés és a saját, helyi szerepvállalás párhuzamosságát említették az előadók és a hozzászólók is.

Ami a versenyek rendezésével kapcsolatos szakmai részt, a követelményeket illeti, arról Árvay Sándor ITF Supervisor, illetve Zubor Zsófia, az MTSZ újdonsült versenyrendezési koordinátora számolt be a jelenlevőknek. Szintén a rendezéssel kapcsolatos területet érintette Tanja Muzer összegzése is - az MTSZ alkalmazásában dolgozó szerb fizioterapeuta azt részletezte, hogy a versenyeken dolgozó helyi kollégáknak mire kell felkészülniük, mit tehetnek, s mit nem a nemzetközi szabályok értelmében.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső