Az ünnepekre szép kiadvánnyal jelentkezik a Magyar Tenisz Szövetség: csaknem háromszáz oldalas, képekkel és tartalmas szöveggel, gazdag információkkal ellátott albumot jelentetett meg.

A könyv első példányai pénteken kerülnek ki a nyomdából, így aki karácsonyi ajándéknak szánja, hétfőtől a szövetség Mikoviny utcai irodáiban, a Nemzeti Edzés Központban megvásárolhatja (a kiadvány bolti árusításba nem kerül).

Több mint kétezer hazai pálya adatai sok-sok szép képpel

A díszes albummal kapcsolatban Richter Attila MTSZ-főtitkár, a könyv felelős kiadója a tenisz-palya.hu érdeklődésére elmondta, hogy a szerző adatgyűjtése összesen 649 hazai településen bukkant teniszezési lehetőségekre, s a lista 2211 magyarországi pályát ajánl a sportág barátainak.

- A szerző, Árvay Sándor több mint három esztendős gyűjtőmunkával igyekezett feltérképezni a hazai játéklehetőségeket, s igazán csodálatos világba kalauzol el bennünket Zádor Péter fotóinak segítségével. Nem csupán a szövetség által nyilvántartott teniszklubokat veszi sorba a könyv, hanem az önkormányzati és iskolai pályákat, kertek végén megbúvó magánépítésű "birtokokat", a panziók, szállodák wellness-kínálatának részeként üzemelő játéktereket. Néhányszáz-fős kis településeken, hegyek között eldugott üdülőfalvakban, az Alföld tanyavilágának közepén, az ország tetején, a Mátra csúcsainak közelében egyaránt lehet teniszezni, az Őrségtől a hajdúsági strandokig ezernyi kínálatra hívja fel a figyelmet a szép album. Kedvet kapunk a kirándulásra, arra, hogy üzleti útjainkra, családi kiruccanásainkra mindig vigyünk magunkkal teniszütőt, hiszen Röjtökmuzsajtól Hévízig, Csokvaománytól Füzesgyarmatig szerte az országban oly sok szép helyen lehet teniszezni. Tessék kézbe venni a könyvet, s útra kelni!

A könyv egyben a magyar tenisz történetét feldolgozó sorozat második része. Nyolc esztendővel ezelőtt jelent meg a Magyar Teniszlexikon, amely a sportág közel másfél évszázados hazai históriájának életrajzi összegzése, több mint nyolcszáz játékos, klubvezető, egyesületi szereplő biográfiáját tartalmazza a lexikon - melynek felújított, kibővített, aktualizált változatát már készíti a szerző. A jelenlegi album pedig az emberek után a hazai teniszpályák világába vezeti el az olvasót. Valamennyi pályáról megtalálhatóak az aktuális adatok, az elérhetőségek, a 110 éves szövetség jubileumához illeszkedve pedig 110 kiemelt pályáról szép képekkel és szöveges résszel egészül ki az ismertető.

A könyv kiadója beszámolt arról is, hogy a februárban esedékes nagy nemzetközi versenyekre, az ATP Challenger tornára, és a WTA-viadalra megjelenik az album angol nyelvű változata is - hogy lehessen mivel dicsekedni a szép magyar teniszpályákról a hozzánk érkező vendégeknek, a külföldi látogatóknak.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső