A Magyar Tenisz Szövetség a Wesely János óvoda gyermekeinek megsegítésére indítja el kezdeményezését.

A főváros VIII. kerületében, a Dankó utcában levő intézményben kivétel nélkül halmozottan hátrányos helyzetű, igen rossz körülmények között élő gyermekek vannak.

A Wesely János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében alakították ki a főiskola udvarán az óvodát.

Már áll a Magyar Tenisz Szövetség karácsonyfája a Mikoviny utcai székházban, ahova minden nemes lelkű ember adományát várja az MTSZ december 22-ig.

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát teheti boldogabbá az adomány

Idén a Wesely János óvoda gyermekeinek megsegítésére indított adománygyűjtést a Magyar Tenisz Szövetség. Az óvoda a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelését tűzte ki céljául és most az ő részükre gyűjt az MTSZ adományokat.

Kérnek mindenkit, hogy aki tud és szeretne segíteni, az tartós élelmiszerrel (konzerv, liszt, cukor, csokoládé stb), háztartási szerekkel, ruhákkal és játékokkal segítse a kezdeményezésünket, hogy az óvoda gyermekeink is egy kicsivel szebb Karácsonyt tudjunk varázsolni.

Az adományokat a székházban a karácsonyfához is le lehet tenni, vagy bármelyik irodába be lehet adni. Jön a játékengedélyek megvásárlásának és az átigazolások időszaka, így aki felénk jár, azt kérjük, vegyen részt az akcióban!

"Olyan családok gyermekei járnak hozzánk, akik a kerületben állandó lakhatással nem rendelkeznek. Vannak közöttük szívességi lakáshasználók, vannak, akik mosókonyhában, pincében élnek vagy olyan lebontásra ítélt házakban, ahol önkényes lakáshasználóként húzzák meg magukat. Élni vágyó emberek ők, akik között folyamatosan közszájon forog, hogy éppen hol van olyan épület, amelynek valamelyik részébe be lehet költözni, és ott lehet lakni addig, amíg a hatóság fel nem fedezi és tovább nem kell menniük. A családok nagyon vegyes képet mutatnak. Van közöttük olyan, amelyik egy pincében lakott, majd segítettünk nekik abban, hogy lakást és munkát kapjanak. De volt olyan család is, amelyik egy lepusztult, sokéves autóban lakott.

Nagyon sok olyan dolog van, amit hozzá kell tennünk az életükhöz, a létükhöz, ahhoz, hogy esélyük legyen egy, a mostaninál jobb, élhetőbb életre majd egykor. Az biztos, hogy kiemelt figyelmet és törődést igényelnek ezek a kicsik, hiszen rengeteget nélkülöznek a családjukban. Fontosnak tartjuk például, hogy rászoktassuk őket a vegyes táplálkozásra. Sok közöttük a koraszülött, amely miatt már eleve bizonyos hátrányokkal indulnak, sebezhetőbbek. Többen asztmások, ami valószínűleg a lakáskörülményeik miatt alakult ki. Alultápláltak. Amit magukkal hoznak otthonról, az már egyfajta lemaradásra determinálja őket a fejlődésben. Mert hiába születik egy gyerek tehetségesnek valamiben, hiába ügyes, ha később nem tud lépést tartani a többiekkel, nem tud beérni. Ebben is próbáljuk őket segíteni.

Vannak, akik az óvoda után az iskolában jól tanulnak, s okot adnak a reményre, mert tovább fognak tanulni. Emlékszem egy fiúra, aki leérettségizett, pincér lett belőle, aztán egy nap visszajött hozzánk, hogy megköszönje, amit érte tettünk. Ez nagyon megható volt, hiszen benne kézzelfoghatóan láttuk, hogy miért is harcolunk ebben az óvodában" - olvasható az óvoda gyermekeiről abban az interúban, mely dr. Iványi Gáborral, a főiskola rektorával, egyben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökével készült.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső