Idén december 3-ikára esik advent első vasárnapja, amikor meggyújtják az első adventi gyertyát. Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak.

A legtöbben ilyenkor beszereznek egy adventi koszorút, akinek viszont van egy kis ideje és kedve, könnyen és egyszerűen készíthet egyedi koszorút.

Így tett a Magyar Tenisz Szövetség két ifjú munkatársa, Ladányi Krisztina és Szálka Éva is - a Mikovinyi utcai székházban, a NEK-irodában a munkahelyükhöz illően teniszlabdákból állították össze a karácsonyt megelőző négy hetes időszak, a meghitt készülődés jelképét.

Teniszlabdából készült az MTSZ adventi koszorúja

Az MTSZ sok formában kapcsolódik a közelgő ünnepekhez.

A világcsoportba feljutott férfi Davis Kupa-keret tagjai december 7-én, csütörtökön látogatnak el az Ötvenhatosok terén levő Mikulásgyárba, ahol 12.30-kor a jótékonysági akció keretében ők is segítik a nehéz sorsú gyermekek karácsonyának boldogabbá tételét.

A teniszezők arra bíztatját a csapat minden drukkerét, szurkolóját, barátját és ismerősét, hogy tegyék együtt emlékezetessé az ünnepi készülődést, s hozzon mindenki tartós élelmiszert, ruhát, játékot és csomagoljon ajándékot együtt a Davis Kupa csapat tagjaival.

A karácsony előtti napokban a szövetség vezetői is köszöntik a válogatott keretek tagjait, az edzőket, munkatársakat, az iroda alkalmazottait s az elnökség tagjait.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső