Nagy tradíciója van a hazánkba akkreditált diplomaták, magyar kollégáik, valamint a külkereskedemi vállalatok tenisztalálkozójának: a Szféra Kft. immár 27. alkalommal rendezte meg a versenyt.

Oltványi Tamás, a torna ötletgazdája a tenisz-pálya.hu érdeklődésére elmondotta, hogy az idén rekord számú jelentkezővel zajlott a viadal. A Szépvölgyi Teniszcentrum fedett csarnokában vasárnap 43 résztvevő ragadott ütőt.

Ott volt a mezőnyben az amerikai, a görög, az orosz, a japán, a ciprusi, a cseh és a horvát nagykövetség képviselője, a magyar külügy számos munkatársa, s pályára lépett több hazai nagyvállalat, cég párosa is.

A két kategória nyertese, a HIPA és a Johnson Electric párosa

A társasági tenisztornán a Mercedes-Benz jóvoltából alkalom nyílott a cég legújabb autóinak tesztvezetésére is - a meccsek közötti pihenőidőben sokan éltek a lehetőséggel.

A 9 vegyespáros küzdelmében Buzás Anita és Gölöncsér Balázs (HIPA) bizonyult a legjobbnak - a Nemzeti Befektetési Ügynökség duója a csoportküzdelmek során kikapott ugyan az Ujhelyi Krisztina, Hesz Tamás (Mercedes-Benz) kettőstől, ám game-aránya miatt a körbeverés legjobbjaként továbblépett az éremcsatába, ahol aztán makulátlan mérleggel hódította el a serleget. A második helyen a Pálfalvi Márta, Nagyiványi György (Heineken, Head) páros végzett, míg harmadikként a japán nagykövetséget képviselő Kakuta Hirumi, Dénes Zoltán pár zárt.

A férfi párosoknál 13 páros vetélkedett. A csoportküzdelmekből a Janzsó Gergely, Sipos Sándor (Külgazdasági és Külügyminisztérium), a Galánthai-Fekete András, Szijjártó Ákos (KKM), a Polányi Péter, Szűcs Arnold (Lego) és a Tárnok Péter, Varga Péter (Johnson Electric) egység jutott tovább az eldöntőbe. Az utóbbi két duó vívhatta aztán az aranycsatát, melyben a hatvani székhelyű Johnson Electric párosa nyerte a mérkőzést, s egyben a tornát is. A nyíregyházi legósok lettek a másodikok, míg a bronzmérkőzésen Galánthai-Fekete András és Szíjjártó Ákos  párosa diadalmaskodott.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső