Wimbledonban a döntőig jutottak, a világbajnoki elitmezőnyben is szerepelhettek, ám a francia szövetség nyomására az olimpia előtt Kristina Mladenovic "levált" magyar partneréről.

Az immár páros világbajnok magyar teniszező csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elárulta: 2018-ban ismét a francia hölgy lesz lesz a párja.

A bejelentés nem meglepetés, hiszen Timi közvetlenül a szingapúri diadalt követően bejelentette: nem marad együtt a cseh Andrea Hlavackovával alkotott sikerduó.

Római emlék 2015-ből: tornagyőztes a Mladenovic, Babos duó

Az ok egyszerű: a pályán olajozottan működött a páros, ám a pályán kívül nem tudtak egymásra hangolódni. Már a szeptemberi US Opent követően közösen úgy döntöttek, hogy ezt a szezont még végigdöngetik (s milyen jól tették), s a vébét követően jelentik be, hogy szétválnak útjaik.

Nem kellett sokat várni az új összetételű páros megnevezéséig sem, s a Babos, Mladenovic duett újrahangolása sem meglepetés, hiszen annak idején úgy váltak szét, hogy lesz ebből még közös munka. Az olimpiai siker érdekében a francia szövetség forszírozta, hogy Mladenovic az év közi versenyeken is honfitársával, Caroline Garciával lépjen pályára. Az együttműködés nem volt zökkenőmentes, így már január végén felbomlott a francia páros. Mladenovic keresett, kutatott, s a végül ismét rátalált Babosra.

Az egyéni WTA rangsor 10. helyén álló franciának (Baboshoz hasonlóan) az egyéni karrierje lesz a prioritás, ezzel együtt mindketten azt remélik, hogy újból a világ egyik legjobb kettősként emlegetik majd őket. A két 24 esztendős játékos párosban várhatóan csak a legnagyobb WTA-tornákon és a Grand Slam-versenyeken lép majd pályára a következő szezonban – és természetesen a világbajnoki kvalifikációt is megcélozzák.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső