A Magyar Speciális Olimpia Szövetség újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhet el: Orbán-Sebestyén Katát, a szövetség tenisz szakágvezetőjét további négy évre megválasztották a Speciális Olimpia Európai és Eurázsai Szövetsége (SOEE) tenisz szaktanácsadójának.

Ez gyakorlatilag az európai szövetség tenisz szakágvezetői feladatkört jelenti. Gratulálunk megbízatásához!

Kata itthon és külföldön a sportág elismert szakembere, népszerűsítője. 

Sebestyén Kata

A teniszezőknek aligha kell bemutatni, hiszen gyerekkora óta teniszezik, 18 éves kora óta foglalkozik gyerekek sportoktatásával. Testnevelő tanárként, majd tenisz szakedzőként végezett a TF-en. A Magyar Tenisz Szövetség Iskolatenisz Programjának alapítója, a Play and Stay Utánpótlás Program nemzeti koordinátora. Könyve, a„Teniszoktatás és mozgásfejlesztés óvodásoknak” a korai mozgásfejlesztésre hívja fel a figyelmet.

Az értelmi fogyatékossággal élők sportjával foglalkozó Magyar Speciális Olimpia Szövetség tenisz szakágának vezetőjeként és az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség sporttanácsadójaként dolgozik hosszú ideje. Rendszeres előadója a Magyar Testnevelési Egyetem tenisz edzői és sportedzői szakának. Több nemzetközi és hazai tenisz edzőképző szemináriumot szervezett a 10 éven aluli gyermekek, illetve az értelmi fogyatékos sportolók teniszedzésével, képzésével kapcsolatosan.

2005-ben közgazdász diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, majd 2012-ben kommunikáció szakon végezett a Kodolányi János Főiskolán. Sportmarketing menedzserként dolgozott a MOB-nak, az MVLSZ-nek, a magyar vízilabda válogatottnak, az MKKSZ-nek és olyan élvonalbeli férfi és női kézilabda csapatoknak, mint a Dunaferr, az FTC vagy az MKB Veszprém.

Két évtizedes teniszedzői pályafutása során az edzések mellett táborokat, versenyeket rendezett. Szávay Ágnessel közösen igen sikeresek az Erzsébet-program nyári tenisztáborai Zánkán, amely Magyarországon egyedüliként együtt táboroztat értelmi fogyatékkal élő és ép gyerekeket egyaránt.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső