A XIII. Manager Open, azaz a Menedzserek Országos Teniszbajnoksága idei régiós tornáinak sikeres lebonyolítása után került sor az országos döntőre. A helyszín ezúttal is a dél-budai Park Teniszklub volt, ahol 11 nemzetközi méretű salakos teniszpálya, hangulatos verandával ellátott klubház, kiváló konyha és egy sor wellness szolgáltatás állt az éppen pihenő játékosok és a nagy számban megjelent vendégek, hozzátartozók, a támogatók és a média rendelkezésére.

Ezúttal mindegyik regionális centrumból érkeztek menedzserek és cégvezetők, így a létszám jóval felülmúlta az elmúlt évi részvételt. Ehhez nyílván hozzájárult a tavalyinál későbbi időpont, amely már nem ütközött a csapatbajnokságban indulókkal. De bizonyára az is, hogy ideális, szélmentes kicsit ugyan borús idő fogadta az indulókat.

Eredményhirdetés a Manager Open tenisztornán

A versenybíróság az esetleges eső és a korai sötétedés miatt a megszokottnál korábbra tette a kezdési időpontot - a Bajnoki táblán résztvevőket hívták először pályára és őket követte az Open kategóriába nevezettek pályára lépése.

A bajnoki címet eldöntő mérkőzések ismét csoporton belüli körmérkőzésekkel kezdődtek. Itt meglepetésre nem jutott tovább az akár a végső győzelemre is esélyes Dorka András (Budapest), Deák Tamás (Székesfehérvár) kettős.

Az elődöntőben Fazekas Dániel (Debrecen) új párjával, a Head brandmenedzserével, Timár Dénessel (Budapest) simán nyertek a Bozsik Attila, id. Hegyi József (Eger) párossal szemben, ahol Attila párjaként a tábla legidősebb játékosa szerepelt. A másik oldalon Ludányi Zsolt (Gyöngyös) és Szabó Gábor (Nyíregyház) küzdelmes mérkőzésen verték meg a László Csaba (Agárd), Galgóczy Lajos (Tordas) párt. A döntő igazi nagy csatát hozott, amelyet a végén jobban összpontosító Ludányi pár nyert meg Fazekasékkal szemben és ezzel megszerezték az idei bajnoki címet.

Az Open tábla fiatalabb korosztályában erős mezőny jött össze, köztük a tavalyi bajnok pár Hegyi testvérek, akik most külön indultak. Ott volt a mezőnyben Hegyesi László, a Magyar Szervátültettek Szövetségének Európa – és világbajnok teniszezője, és Szugyiczky András, az Autó-Licit Kft. volt tulajdonosa, valamint a versenyszám egyetlen vegyes párosa a kecskeméti Szücs Noémi, Bori Imre kettős is. A főtáblán Hegyi Zoltán, a Merkantil Bank menedzsere dr. Sás Tamással párban az elődöntőben a két pesti vállalkozó, Simon György és Magyar Dávid ellen győzött. A másik oldalon ugyanez nem sikerült a testvérpár másik tagjának, a Renomia igazgatójának, Hegyi Józsefnek, aki partnerével, Lászka Milánnal vereséget szenvedett az Erdei Márton, Wagner Vince kettőstől. Az utóbbi, a jelenleg Amerikában illetve Németországban dolgozó üzletemberkettős ezután hatalmas küzdelemben a döntőt is megnyerte.

A 100 év összesített adat feletti párosoknál is élvezetes összecsapások voltak. Az indulók között volt többek között Kaszás Ferenc, az IMPC ügyvezető igazgatója, Szöcsik András korábbi neves játékos, aki jelenleg Zürichben él, Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke, Váry András, az Aegon Biztosító privátügyfél-menedzsere. A döntőben végül az Erdei Ferenc, Vásári Tamás duó győzedelmeskedett, második a Szőcsik András, Orosz György duó, harmadik az Almai János, Fülöp László és a Váry András, Nádasi Tamás pár lett.

A vigaszversenyt Kisszöllösi Szántó Krisztián és Papp Norbert gyöngyösi párosa nyerte, a döntőben a szegedi Lajos Attila, Török Gábor párt múlták felül. Az összevont női-vegyes páros számban Nagy Csilla, a házigazda egyesület klubmenedzsere a salgótarjáni Gyenes Katával veretlenül lett az első. Második a Lukács Andrea, Hegyi Luca pár lett. Itt indult el Dénes Zoltán feleségével, a japán nagykövetség alkalmazottjával, Kakuta Hinara asszonnyal, akik végül a harmadik helyet szerezték meg.

A verseny talán mindenki által leginkább várt eseményére, a sorsolásra az ebédszünetet megelőző rövid megnyitót követően került sor.

Először a BOOM Magazin féléves előfizetési kuponja, majd egy üveg Chivas whisky lelt gazdára. Ezt követte az FCA cég által felajánlott hétvégi vezetés kisorsolása, ahol Erdős Anna, a cég marketing vezetője adta át a kupont a szerencsés nyertesnek.

A fődíj, az elmúlt évhez hasonlóan, most is a Qatar Airways, a Manager Open kiemelt támogatója jóvoltából meghirdetett szabadjegy volt. Szabó Petronella marketingigazgató a serlegből Csepeli Zsolt, tordasi régiségkereskedő nevét húzta ki, ami igazi gyógyírt jelenthetett a teniszező részére, miután párja sérülése miatt még a csoport mérkőzések alatt visszalépésre kényszerültek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésnél a bajnoki kettős két gyönyörű Zeppelin karórával lett gazdagabb, amelyet Daróczy Péter, az Óramű Kft. ügyvezető igazgatója adott át. A második helyezett egy-egy a web oldal készítésére felhasználható értékes kupont vett át Stomler Design Kft tulajdonosától, Stomler Bálinttól. A két harmadik helyezett pár részére Hámori Tamás versenyigazgató nyújtotta át a MOB ajándékát, az évkönyveket.

Mindkét open szám győztes párosának tagjait Mosonyi Csaba, a Chivas Regal márkaigazgatója 1-1 üveg minőségi whiskyvel jutalmazta meg. Ugyanakkor a résztvevők a kihelyezett standon több fajta whiskyféleségből is kóstolhattak.

A helyezettek és a további számok győztesei valamint elődöntősei az FCA , a Pro-Tenisz, az Autó – Licit Kft., a Német Turisztikai Hivatal ajándékcsomagjait, Boros Betty művészi kerámiájáit, Béres termékeket, a Piac & Profit ingyenes éves előfizetését és a Pauker Nyomda egyedi okleveleit kapták kézhez.

A díjakat Erdős Anna, Torják Zoltán, a Pro-tenisz ügyvezetője, Pintér Bálint a Menedzser Alapítvány vezetője, Fekete Noémi, az Angels Hostess Ügynökség vezető menedzsere nyújtotta át az érintetteknek. A verseny ideje alatt a résztvevők a Magyar Üzleti Élet legújabb példányaiba – benne a Manager Openről készített beszámolóval- továbbá a Neckermann Utazási Iroda és az Abigail Galéria katalógusaiba is betekintést nyerhettek.

A versenyigazgató zárásként köszönetet mondott Palásty Levente versenybírónak, a kiváló pályákat rendelkezésre bocsátó Park Teniszklub illetékeseinek, és a további szponzoroknak, így a Decathlonnak, a Globomax Zrt-nek, a Parfüm Line Kft-nek, a KPMG-nek, és a Dessewffy & Dávid Ügyvédi Irodának. Ugyancsak megköszönte az Angels Hostess Ügynökség munkatársainak a verseny sikeres lebonyolítása érdekében kifejtett munkáját. Elmondta még, hogy a szokásos novemberi Díjkiosztó Gálára, ahol a pontversenyben élen végzettek jutalmazásán túlmenően a támogatók köszöntésére is sor kerül, amelyre a meghívottak időben értesítést kapnak.

A versenyről készített fotók a www.manageropen.hu web oldalon tekinthetők meg.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső