Budaörsön a vidékbajnokság szereplői, a budapesti Fortuna SE pályáin a főváros dobogós helyeiért küzdő teniszezők léptek pályára az esztendő utolsó jelentős szabadtéri versenyén.

A férfiaknál a fedett pályás bajnokok kezébe került a szabadtéri trófea is: újból a kőszegi Bartakovics Marcell, illetve Necz András (Metro RSC) diadalmaskodott.

A hölgyeknél a balatonboglári Fárbás Réka, illetve Budai Enikő (Ábris 2010) szerezte meg a bajnoki címet.

Budai Enikő visszavágott a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért - Fotó: MTSZ

A Budapest-bajnokságon a nőknél megismétlődött a tavalyi döntő Budai Enikő és Horváth Adrienn között. A verseny első két kiemeltje szettveszteség nélkül jutott el a döntőig, ahol ezúttal fordult a kocka és az Ob-elődöntős Enikő nyert 6:3, 6:0 arányban, megszerezve idei második tornagyőzelmét. Budai sorrendben Tóth (MESE), Wiandt (MESE) és Horváth (Game) ellen diadalmaskodott, s a három meccsen összesen kilenc játékot veszített, mindegyiken hármat-hármat.

A férfiaknál is az első két kiemelt jutott a döntőbe, az idei első tornagyőzelméért pályára lépő Toronyi Erik és a már második címére pályázó Necz András, aki a fedettpályás Budapest-bajnokságot is megnyerte. A tornagyőzelmet ezúttal is sikerült megszereznie a Metro RSC 18 éves játékosának, aki 6:2, 6:4-re nyert és ezzel 2011 óta az első játékos lett, aki a fedett- és a szabadtéri Budapest-bajnokságot is megnyerte. Akkor ez Szatmáry Adriánnak sikerült. A mostani viadalon Necz soorendben Csőgör (MTK), Kaibinger (Diego) és Törőcsik (MESE) ellen győzött a döntőig vezető úton. A felső ágon Toronyi két sima és egy igencsak küzdelmes mérkőzésen jutott a fináléba - a negyeddöntőben óriási csatárban 6:4, 4:6, 7:6(1)-re nyert a 6. kiemelt Váradi Szabolcs (MTK) ellen.

A vidékbajnokságon a hölgyeknél az 1. kiemelt Fárbás Réka előbb Plasek Lilla majd a tavalyi elődöntős Szabó Laura kétszettes legyőzését követően a döntőben Pécsi Rékával találkozott, akit 6:1, 6:4-re vert, ezzel pedig idei második tornagyőzelmét gyűjtötte be felnőtt versenyen a 17 éves BBTC-játékos.

A férfiaknál az idén már két tornagyőzelemmel rendelkező Szendrői Lászlónak nem sikerült a címvédés. Az 1. kiemelt budaörsi teniszező nem hullajtott szettet a döntőig vezető úton, ott azonban azzal a 2. kiemelt Bartakovics Marcellal találkozott, aki a fedettpályás vidékbajnokság döntőjében legyőzte őt és ez ezúttal is sikerült a Kőszegi SE játékosának, aki 6:2, 7:6(4)-ra nyert, megszerezve idei második elsőségét. Bartakovics számára az elődöntő hozta az igazán nagy csatát, amikor Szappanos Márton (Dunakanyar) ellen szetthátrányból fordított (5:7, 6:4, 6:3).

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső