A legjobb magyar női teniszezőnő 2015 és 2016 után az idén is ott lehet a világbajnokságon.

A cseh Andrea Hlavackova társaként ötödikként kvalifikálta magát a szingapúri vébé nyolc csapatos mezőnyébe.

Október 22-29. között szoríthatunk Timiék jó szerepléséért.

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova

Babos Timea a cseh Andrea Hlavackovával finalista Pekingben! A duó az elődöntőben 7:5 6:7(4) 10-8-ra verte a 2. kiemelt orosz Makarova,Vesnina párost. Babosék elődöntős szereplése egyben azt is jelentette, hogy a duó kijutott a szingapúri világbajnokságra, az évzáró Masters tornára.

Idén Rabatban, Taskentben és Quebecben is tornagyőzelmet ünnepelhettek egymás oldalán, ezen a héten pedig a pekingi WTA versenyen már elődöntősök, ezzel pedig ötödikként kijutottak az október végi végi szingapúri vébére.

A Hingis/Chan, a Vesnina/Makarova, a Mattek-Sands/Safarova, a Dellacqua/Barty és a Hradecka/Siniakova párosok után most tehát Babos Tímea/Andrea Hlavackova kettős is megválthatja jegyét az október 22-29. között Szingapúrban rendezendő nagy eseményre.

Timi először indul itt Hlavackovával, de nem ez lesz az első világbajnoki szereplése: 2015-ben francia Kristina Mladenovic társaként indult, tavaly pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán lehetett ott az elitmezőnyben. Hlavackovának ez a negyedik vébérészvétele.

Harmadjára kvalifikáltam magam Szingapúrra, mindig különböző partnerrel. Ráadásul kétszer úgy jutottam el, hogy nem teljes szezont játszottam együtt az aktuális társsal. Például Andreával csak májusban kezdtük el a közös játékot. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kijutás azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között  - mondta az MTI-nek Timi.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső