Eldőlt, a belgák éltek az idén behozott szabály adta jogukkal és otthon rendezik a jövő évi elsőfordulós Davis Kupa meccsüket ellenünk.

Nem Budapesten, hanem (valószínűleg) Brüsszelben lesz a világcsoportba feljutott magyar válogatott februári összecsapása.

A nemzetközi szövetség idén augusztusban fogadta el azt az új szabályt, mely a DK-fináléba jutott országnak joga van a következő esztendőben esedékes nyitófordulós meccsét hazai környezetben vívni – akkor is, ha a rotációs szabály alapján éppen a soros ellenfele lenne a házigazda.

Piros Zsombor, Balázs Attila, Borsos Gábor és Fucsovics Márton

A 2017-es döntő szereplőjeként (november 24-26., Franciaország ellen, Lille városában) a belgák élnek a lehetőséggel, noha a Magyarország elleni jövő februári világcsoportos meccsnek hazánk lenne a rendezője, mivel a két nemzet utoljára Brüsszelben találkozott (az 1990-es brüsszeli összecsapást 4-1-re nyerték a házigazdák a Noszály Sándor, Lányi András, Markovits László trió ellen, egyetlen pontunkat a Markovits/Lányi páros szerezte).

Most mégis a belgák lesznek a meccs rendezői. A pontos helyszínt november 14-ig kell megadniuk.

A két nemzet Davis Kupa együttese eddig 12 alkalommal találkozott, s az összesített örökmérleg 7-5 Belgium javára. A magyar csapat utoljára 1988-ban fektette két vállra a belgákat: a margitszigeti stadionban Lányi András és Csépai Ferenc játszotta az egyeseket, s Lányi két győzelme mellett a Köves Gábor, Markovits László duó öt szettes drámai csatája (4:6, 3:6, 8:6, 6:4, 6:2) kellett a 3-2-es sikerhez.

Három évtizeddel később Köves Gábor immár szövetségi kapitányként vezeti csatába teniszezőinket.

Február 2-4. között tehát a magyar csapat Belgiumba utazik.

Az MTSZ csoportos utazást tervez a mérkőzésre: kialakítanak egy szurkolói csomagot repülőjeggyel, szállással és belépőjeggyel, amint van konkrét információ róla, egyből közlik.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső