Az őszi szünetre készülőben úti célnak ajánljuk a fővárostól az M7-esen kétórányi autózásra levő Sümeget.

Kalandozásunk ezúttal azonban nem csak a várba, s a település hozzá kapcsolódó turisztikai látványosságaikhoz vezetett el, hanem felkaptattunk a Sopron irányába vezető 84-es út jobb oldali dombos területére is.

Hivatalos nevén: Sportvonal Tenisz Klub. Gyakorlatiasabb elnevezéssel: mediterrán pillantás a várra.

Teniszezni, megpihenni a lágy őszi napsugarak simogatásában

A Shell kútnál már tábla jelzi: Tenisz. Innen szőlők, régi présházak, újonnan épült modern családi kúriák, levendula-ligetek között érünk az erdő szélére.

A kertjével, építészeti megoldásaival, éttermével és belső parkjával egyaránt mediterrán életérzést sugárzó Terazza Bistro-Bar és a hozzá tartozó két gyönyörű teniszpálya közvetlenül a természetvédelmi területhez tartozó Fehér kövek alatti részen helyezkedik el, a sümegi várral azonos magasságban, így játék közben, de az ütögetést követő pihentető sörözgetés, ebédelés idején is remek panorámát nyújt a barokk kisvárosra és annak építészeti nevezetességeire.

- A Sportvonal Egyesület szolgáltatásaival egy olyan lehetőséget szeretnénk adni, ahol tagjaink és vendégeink csodálatos környezetben sportolhatnak, és egyúttal élhetnek közösségi életet, a fogyasztás kényszere nélkül tölthetik kellemesen szabadidejüket kiemelten színvonalas miliőben - mondja Holczer Krisztina, a létesítmény gazdája és üzletasszonya, akitől megtudjuk azt is, hogy a Terazza Bistro-Bar naponta 10-22 óra között, a hétvégén éjfélig van nyitva. - Különösen büszkék vagyunk az éttermünkre, mely valóban messze földről vonzza a vendégeket, most is Budapestről várunk egy nagyobb csoportot, mely kifejezetten a konyha, a séf, a gasztronómiai kínálat miatt választott minket kirándulása célpontjául.

Türelem és kitartás - ez a tulajdonos jelszava, tudván, hogy a teniszpálya "bejáratásához" épp úgy idő kell, mint a vendéglátóhely ismertté tételéhez. Jó úton haladnak, hiszen a "suttogó propaganda", a tapasztalatok alapján elmondott élménybeszámoló, az elégedett vendég ugyanolyan jó reklámozó, mint adott esetben egy televíziós hirdetés. Lépésről lépésre épült ki a domb oldalában e mediterrán függőkert. Annak idején egy bozótos, hepehupás területet feltöltve készült el a két teniszpálya, mögé a kert, s az üvegfalakkal ellátott csendes eleganciájú szép épület.

Aki erre jár, valóban rácsodálkozik erre a csodára. Az ízléses étteremre, a választékos berendezésre, a gondosan ápolt, mindig virágokban pompázó napsütéses kertre, a pihenésre, a beszélgetésre alkalmas, nyugágyakkal ellátott hatalmas pázsitmezőre, az étterem teraszos elrendezésű szabadtéri  részére, a csendre, nyugalomra, a szép kilátásra.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső