Nyomtatás

Vasárnap végre jó időben rendezték a junior csapat tenisz világbajnokság küzdelmeit. A 16-16 együttest felsorakoztató mezőnyben Makk Péterék a hetedik, Nagy Adriennék a tizedik helyen zártak.

A helyosztók sorám junior Davis Kupa csapatunk verte Tajvant, lányaink azonban kikaptak Franciaországtól. A fiúk a hetedik, a lányok a tizedik helyen zártak.

Jövőre, zsinórban harmadik alkalommal ismét Budapest ad otthont a junior korosztály legnagyobb csapat seregszemléjének.

Gulyás István szövetségi edző és a trió: Makk Péter, Sallay Péter, Buzonics Dominik - Fotó: MTSZ

A vasárnapi összecsapások során Sallay Péter könnyedén, 6:3 6:0-ra verte Chang Lin Tsait, Makk Péter ellenfele, Chun Hsin Tseng pedig az első szettben 2:1-nél feladta a meccset, így Gulyás István szövetségi edző csapata szerezte meg a 7. helyet.

- Az európai tenisz erejét jelzi, hogy a kontinentális selejtezőről ugyan nem tudtuk kivívni a részvételi jogot, ezért csak a rendező jogán indulhattunk, a világdöntőn mégis remekül helyt álltunk - vélekedett a kapitány, aki elmondta azt is, hogy a trió a későbbi ezüstérmes amerikaiakat is legyőzte a csoportmérkőzések során. - Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Akárcsak tavaly, az idei küzdelmeken is megmutattuk, hogy a világ élmezőnyéhez tartozunk. Izgalmas, küzdelmes, színvonalas meccseket játszottak a fiúk - utalt a szakvezető szinte valamennyi összecsapásra. Az Egyesült Államok ellen például a Mikovényi utcai edzésközpontban kezdődött az esős derbi, aztán Makk Peti sikerét követően 1-1 állásnál késő este a zuglói Mini Garros sátrában, szinte az oldalvonalon toporgó nézők buzdításával, már-már önkívületben harcolva vívták ki Buzonics Dominikék a győzelmet.

Leány együttesünkben vasárnap Zádori Réka kezdett, az első szett megnyerése után azonban a francia lány fordítani tudott és 2:6 6:2 6:3-ra győzött. Nagy Adriennek így az egyenlítésért kellett pályára lépnie Yasmine Mansouri ellen, de ez nem sikerült, a francia végig irányítva 6:2 6:1-re nyert, a lányok pedig a 10. helyen végeztek.

Pelva Gábor, utánpótlás szakágvezető, a női gárda irányítója a zárónap veresége ellenére elégedett volt a csapat egy hetes produkciójával kiemelve, hogy az erős vetélytársak, a nemzetközi élmezőny elleni meccsek acélozzák a teljesítményt.

Nagy Adrienn betegséggel, megfázással küszködve a junior Fed Cup világdöntőjén öt döntőszettes mérkőzést játszott, a csapat vezéregyénisége volt, s vélhetően sok tapasztalatot raktároz el, épít bele játékába, karrierje folytatásába.

Az idei világbajnok a lányoknál az Egyesült Államok csapata lett, a második helyen Japán, a harmadikon Ukrajna végzett.

A fiúknál a csehek a papírformának megfelelően megnyerték a versenyt, az amerikai fiatalok állhattak a dobogó harmadik helyére, a bronzérmet pedig Argentína csapata szerezte meg.

FaLang translation system by Faboba