A világ 16 legjobb fiú- és leány korosztályos teniszválogatottja Budapesten küzd keddtől egymással - és a cudar időjárással.

A keddi meccseket bő másfél nap alatt tudták le a szereplők, ám a szerdai programot csak nagyjából félig tudták lejátszani a csaknem éjfélig tartó, esőperiódusokkal sokszor megszakított játékrendben.

Csütörtökre egész napra csapadékot ígért a meteorológia, s a pályák is nehezen bírják már az áztatást...

A junior Davis és Fed Kupa döntőjében a magyar leányegyüttes az Európa-bajnokságon elért negyedik helyével harcolta ki a részvétel jogát, a fiúk pedig a rendező ország csapataként vehetnek az elitmezőny mérkőzésein.

Az amerikaiak és az ausztrálok ellen is Makk Péter nyerte az éljátékosok meccsét - Fotó: MTSZ

A kontinensviadalon remekül helytállt Nagy Adrienn, Gécsek Fanni, Kovács Zita együttes összetétele annyiban módosul, hogy az országos bajnokságon győztes Zádori Réka került a csapatba, Kovács Zita tartalék lett.

Az amerikaiak érkeznek a legerősebb csapattal. Az idei junior US Open bajnoka, Amanda Anisimova mellett a junior-világranglista 2. helyezett Whitney Osuigwe is itt van az 1. helyen kiemelt gárdában.

A fiúknál a Makk Péter, Sallay Péter, Buzonics Dominik összeállítású triót nevezte a szövetség, Velcz Zsombor pedig tartalékként áll készenlétben.

Az első körben leány együttesünk 3-0-ra kikapott az oroszoktól, a fiúk 2-1-re maradtak alul az auzstrálokkal szemben.

A csoportmeccsek második fordulójában a lányoknak Thaiföld volt az ellenfele. Zádori Réka 6:2, 6:1-re kikapott, az éljátékosok meccsén Nagy Adrienn 7:5, 3:6, 3:2-re áll, amikor a szerda éjszakai eső félbeszakította a küzdelmet.

A fiúknál az Egyesült Államok volt az ellenfél. Ez az összecsapás valamivel előrébb jár, hiszen a két egyéni meccset még le tudták játszani az esőzés előtt. Sallay nagy csatában kikapott Granttól (2:6, 5:7), ám Makk döntetlenre hozta az állást, mivel 6:4, 7:6(4)-re győzött Nanda ellen. Következik a sorsdöntő páros.

Junior Fed Kupa
A csoportmérkőzések első köre
A csoport: Olaszország–Uruguay 3-0, Egyesült Államok–Fehéroroszország 3-0
B csoport: Oroszország–Magyarország 3-0 (Rahimova–Gécsek Fanni 6:1, 6:4, Frajman–Nagy Adrienn 6:4, 2:6, 6:4, Rahimova, Tyihonova–Gécsek, Zádori Anna Réka 6:3, 6:4), Thaiföld–Kanada 3-0
C csoport: Ukrajna–Burundi 3-0, Kolumbia–Tajvan 2-1
D csoport: Japán–Marokkó 3-0, Franciaország–Argentína 1-2

Junior Davis Kupa
A csoportmérkőzések első köre
A csoport: Cseh Köztársaság–Kanada 3-0, Japán–Peru 3-0
B csoport: Horvátország–Belgium 3-0, Brazília–Tajvan 2-1
C csoport: Ausztrália–Magyarország 2-1 (Sweeny–Sallay Péter 6:2, 6:7, 7:5), Cavrak–Makk Péter 2:6, 2:6, Hijikata, Sweeny–Makk, Sallay 6:2, 2:6, 10-5), Egyesült Államok–Marokkó 3-0
D csoport: Argentína–Oroszország 2-1, Olaszország–Kína 3-0

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső