Párosban Bukta Ági megszokott partnerével, a szlovákiai Juhász Viviennel második lett, egyesben Arn Gréta játszhatott döntőt a balatonboglári 25 ezer dolláros XIXO Open tenisztornán.

Ez utóbbi mérkőzés, a Polona Hercog elleni találkozó hat esztendővel ezelőtt WTA Tour szinten is „ütős” meccsnek számított, hiszen 2011-ben Arn a rangsor 40. helyén állt, a szlovént pedig a 35. helyen jegyezték a világranglistán.

Azóta a magyar visszavonult, Hercog sérülésekkel küszködött, s most mindketten újrakezdés után versenyeznek, s a döntőben találkoztak. 

Polona Hercog és Arn Gréta - Fotó: Oázis Streaming Group

Ami a 38 esztendős Arn Grétát illeti ő 2011-ben az év magyar teniszezőnője volt, 1997–2014 között versenyzett a profik között. Karrierje során kétszer nyert egyéniben WTA-tornát, emellett négy egyéni és négy páros ITF-tornagyőzelmet mondhat magáénak, Wimbledonban és az Australian Open küzdelmein is 3. körös volt. Aztán visszavonult, tanult, ám a tenisz hiányzott számára, s újraindította a karrierjét.

- Huszonnyolc napja minden nap versenyzek. Egy kicsit elfáradtam, most pihenőre van szükségem – mondta a szombat délelőtti döntő után, melyet Hercog 6:1, 6:2-re nyert meg. Így aztán kettejük harmadik találkozóján is a szlovén diadalmaskodott, s római nagy versenyen 2011-ben, valamint egy évben később Pekingben aratott sikerei után továbbra is őrzi veretlenségét a nála 12 esztendővel idősebb magyar ellen.

Akinek viszont egy pillanatig sincs szégyenkeznivalója, hiszen remek hetet tudhatott maga mögött Balatonbogláron. A selejtezőből a főtáblára jutva sorrendben Juhaszova, a svéd Cabaj-Awad, a szlovák Schmiedlova, majd a 6. kiemelt román Bara legyőzésével lépdelt a fináléba, s aki látta meccseit, megállapíthatta: megőrizte iskolázott, szép ütéseit, s hatalmas küzdeniakarását is. Az eredmények pedig bizonyítják: felveszi a versenyt fiatalabb kortársaival is.

A többi magyar főtáblás közül Jani Réka, Nagy Adrienn, Szlavikovics Szabina, Horváth Adrienn, Lukács Vanda és Udvardy Panna az 1. fordulóban búcsúzott (utóbbi a WTA rangsor 120. helyén álló, 1. kiemelt orosz Kromacsevával szemben maradt alul). Bukta Ági a második fordulóban, Bondár Anna pedig a legjobb nyolc között veszített.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső