Meghálálták a fiatalok a bizalmat, éltek a sok hazai verseny adta lehetőséggel. A héten a szabadkártyás Bondár Anna a nyolc között búcsúzott, a szerencsés vesztesként a selejtezőből főtáblára jutott Udvardy Panna az elődöntőig menetelt a 60 ezer dolláros dunakeszi versenyen.

Egy házzal odébb, a 15 ezer dollár összdíjazású kecskeméti férfi tornán Nagy Péter és Piros Zsombor egyaránt elődöntőt játszhatott, s noha nem jött össze a magyar finálé, s az aranymeccsen Zsombi kikapott svéd vetélytársától, mégis büszkék lehetünk fiatal játékosaink teljesítményére.

Udvardy Panna

A hölgyeknél Udvardy Panna volt a főszepelő, hiszen noha a kvalifikáció döntőjében három játszmában kikapott a volt Top-100as Arn Grétától, szerencsés vesztesként főtáblára jutott, s ott sorra aratta győzelmeit. Spanyol és bolgár vetélytársát is megadásra késztette, aztán Bukta Ági ellen is diadalmaskodott 7:6(4), 6:2-re, s csak a szombati versenynapon láll meg a nagy menetelésben: az ukrán Dajana Jasztremszka 6:3, 6:3-ra nyert ellene.

Jasztremszka az előző nap a hosszú sérülés tán ismét versenyezni kezdő, s láthatóan jó formába lendült Bondár Anna ellen nyert a negyeddöntőben.

Vasárnap ukrán döntő lesz Dunakeszin: Jasztremszka ellenfele a honfitárs Katarina Zavatszka lesz.

Kecskeméten már lejátszották a férfi viadal döntőjét.

A 17 esztendős Piros Zsombor - akárcsak egy hete - ismét elgyalogolt a fináléig, ám ezúttal sem tudott belépni az aranykapun. Elégedetlenségre azonban semmi ok, hiszen a 907. helyen jegyzett magyar sorra gyűjtötte be a jóval előtte álló versenyzők skalpjait, kitartóan menetelt előre, s játéka sok jóra jogosítja fel. A felnőttek között az elmúlt héten jutott először profi viadal döntőjébe, most ismételni tudott, s újból kiküzdötte magának a finalista szereplés jogát. A nagyobb tapasztalattal bíró, s talán kevésbé fáradt svéd Eriksson (4. kiemelt) legyőzte ugyan (4:6, 6:4, 6:3), ám kétségtelen, hogy Zsombi előtt a jövő, sok szépet hallunk még róla, ha ilyen ígéretesen fejlődik.

Közrejátszhatott mostani vereségében a fáradtság is, láthattuk, hogy küszködik vele napok óta - szinte minden fordulóban nagy csatákat vívott a pesti, s a kecskeméti versenyen is. Nem lenne csoda, ha kis pihenőre szánná el magát.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső