Kiesett a torna két legjobb játékosa, az egyaránt a 300-as rangsor elején levő spanyol Lopez-Perez és az osztrák Novak.

Ez akár el is keseríthetné a rendezőket, ha a sztárjátékosok elpáholásában nem a mi teniszezőink jeleskedtek volna.

A 6. kiemelt Nagy Péter és az ifjú Piros Zsombor egyaránt bravúrgyőzelemmel lépett az elődöntőbe. S mivel nem azonos ágon vannak, akár magyar finálé is lehet szombaton.

Meccsre készül a Nagy-csapat

De ne szaladjunk annyira előre, örüljünk inkább a csütörtöki sikereknek! Hiszen nem akármilyen mérkőzéseket láthatott az ismét csaknem kétszáz fős publikum.

Nagy Peti (ATP 466.) például azt a portugált búcsúztatta, aki öt nappal ezelőtt a budapesti tornán nem sok esélyt adott neki. Lopez-Perez (300.) a múlt heti elődöntőben mindössze három játékot engedélyezett magyar vetélytársának, aki most nemes bosszút vett. Három órán át küszködtek egymással a melegben, s a második szettben 5:3-as vezetésnél a Peti a meccsnyerésért szervált - ám az elhibázott első adogatás után ászt akart ütni a középvonalra, de a második is célt tévesztett.

Ez aztán némileg visszavetette a magyart, kellő önbizalmat adott Lopeznek, aki zsinórban négy játékot nyert, s nagyot fújtatva szólt ki a kerítésen túlra Nagy edzőjének, Bogyó Tamásnak: Hű, ez szoros volt, rezgett a léc...

Ezt megúszta, de a meccset nem. Peti ugyanis végig türelmesen, nyugodtan játszott, s végül a folytatásban lemásolta a nyitó játszmát, s egy újabb 6:2-őt behúzva megnyerte a 2 óra 48 percig tartó csatát. Vastapsot kapott remek teljesítményéért (6:2, 5:7, 6:2).

S a folytatásban is volt alkalom az örömködésre. Piros Zsombi (908.) két szoros játszmában küldte haza a torna 2. kiemeltjét, az osztrák Dennis Novakot (299.). A vékony dongájú magyar fiatal lábában sok sok trappolás benne volt már az utóbbi napokban, ám időről időre
felül tudott kerekedni fáradtságán, s szép labdamenetek végén gyűjtögette a pontokat. A 7:5, 7:6(5) azt jelenti, hogy ő is bejutott a legjobb négy közé.

Szombaton 11 órakor Nagy Péter a 4. kiemelt svéd Markus Eriksson (355.) ellen mérkőzik, majd (nem hamarabb, mint 13 órakor) jön Piros Zsombor mérkőzése az osztrák Thomas Statzberger (574.) ellen, végül pedig 15 óra tájban következik a párosdöntő, melyben a Lopez-Perez, Sabanov (portugál, horvát, 1.) duó a Bergevi, Eriksson svéd egység ellen mérkőzik az elsőségért.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső