Két magyar teniszező is a nyolc között van a XIXO Kecskemét Open 15 ezer dolláros Futures viadalon.

Szerdán Nagy Péter (6. kiemelt) és Piros Zsombor is sikerrel vette a soros akadályt, így csütörtökön előbb Nagy, 16 órától pedig Piros lép az Ujhidy Teniszklub centerpályájának játékterére.

Ahol, a nagy meleg, s a hétköznapi időpont ellenére állandó a zsúfolt lelátó, a hazaiakat illető buzítás, s a külföldiak szép megoldásainak szóló elismerő taps.

A szurkolót ernyő védi, Piros Zsombor a pályán izzadt

A szerdai játéknap egy félbeszakadt mérkőzéssel kezdődött. Az ifjú Szappanos Márton 6:1, 1:6, 5:5 állásról folytatta a kedd este sötétedés miatt félbeszakadt összecsapását. Hiába adogatott új labdával, az izraeli Ovil breakhez jutott, s immár ő szerválhatott a meccsnyerésért. A szentendrei fiú nem remegett meg, taktikus játékkal visszaadta magának az esélyt, s 6:6 után 7-2-re hozta a tie break pontvadászatát, így további játékra lett jogosult.

A selejtezőben 9, a nyitó fordulóban újabb 3 szettet vívott, s ezzel a "tarsolyában" indult csatába a honfitárs Nagy Péter ellen. Élvezetes mérkőzés volt ez is, melynek végén a rutin kétjátszmás győzelemhez segítette Nagyot (6:2, 6:3).

Jóval hosszabb ideig szenvedett a kánikulában Piros Zsombor, aki percre pontosan három óra alatt teperte le tehetséges ukrán kortársát, a 8. kiemelt Kalenyicsenkót. A 4:6, 7:6(5), 6:4-es eredmény is jelzi: nem volt sétagalopp...

Csütörtökön 11 órakor Nagy az előző heti budapesti tornagyőztes spanyol Lopez-Perez ellen mérkőzik, majd egy további negyeddöntő közbeiktatása után nem előbb mint 16 órakor következik Piros Zsombor és a 2. helyen kiemelt osztrák Dennis Novak mérkőzése az elődöntő jogáért.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső