Vastapsot kapott Piros Zsombi a kecskeméti Ujhidy Teniszcentrum kedd esti meccsén a lelátókat dugig megtöltő mintegy kétszáz nézőtől: az ifjú magyar teniszező küzdemes meccsen győzte le svéd vetélytársát.

Sikerrel vette a 15 ezer dolláros viadal nyitó fordulóját Nagy Péter is (Marozsán Fábián ellen nyert). Balszerencsés meccsen, a döntő játszma rövidítésében kapott ki Bartakovics Marcell, míg a selejtezőkön háromszettes győzelmekkel végigtrappoló Szappanos Marci ezúttal is három játszmát váltott, ám az utolsót nem fejezte be...

A kecskeméti díszpályán élvezetes meccsen nyert Piros Zsombor

Ennek, persze oka is van - mégpedig a sötétedés. A szentendrei fiatalember 6:1-re nyerte az első szettet az izraeli Ovil ellen, majd ugyanilyen arányban maradt alul a második játszmában. A döntő szettben jobban figyeltek egymásra, egyikőjük sem tudott elhúzni a sok labdamenetből álló, küzdemes csatában. Az izraeli 5:4-nél a meccsnyerésért adogathatott, ám a 18 esztendős magyar jól koncentrált, s egy break jóvoltából döntetlenre mentette az állást.

Szerdán délben tehát 5:5-ről folytatják, s a továbbjutóra késő délután a 6. kiemelt Nagy Péter vár. Akit egyébként dicséretes módon megszorongatott az első fordulóban egy ifjú honfitársa: a szabadkártyás Marozsán Fábián szoros csatára késztette rutinosabb vetélytársát, aki 6:4, 6:4-es győzelemmel lépett a 2. körbe.

Derekasan szerepelt egy másik magyar fiatal is: a világranglista-helyezés nélküli Bartakovics Marcell nagyon közel állt a továbbjutáshoz, a meccset záró rövidítésben 2-0-ra vezetett az ATP rangsor 732. helyén álló Drinics ellen, ám végül az indulatokkal tüzelt szerb jobban koncentrált, vagy fogalmazhatunk úgy is, az ifjú magyar a kulcsmomentumoknál nem mert olyan bátran jászani, mint tette azt korábban. Drinics 6:2, 1:6, 7:6(5)-re nyert.

Az előző heti pesti viadalon élete első Futures döntőjében szerepelt Piros Zsombor (904.) számára sem volt könnyed játszogatás a mostani nyitófordulós fellépés: a hórihorgas, hatalmasakat szerváló svéd Bryhold alaposan próbára tette a junior Grand Slam bajnok tudását. Zsombi végül 6:2, 4:6, 6:3-ra nyert, s szerdán a 8. kiemelt orosz Kalenyicsenko (520.) ellen mérkőzik a nyolc közé jutásért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső