A kosárlabdában használatos szakkifejezés most az ifjú magyar teniszező produkciójára érvényes: Szappanos Márton mindhárom selejtezős meccsét háromjátszmás küzdelemben abszolválta a kecskeméti Ujhidy Teniszcentrumban zajló 15 ezer dolláros ITF Futures viadalon.

Kilenc játszmával a lábában immár a főtáblán folytathatja harcát a világranglistapont-szerzéséért.

Rajta kívül is több magyarért is szurkolhatunk kedden a hírös városban.

Szappanos Márton, a Dunakanyar TKSE ifjú teniszezője

A szentendrei fiatalember szombaton a honfitárs Balla Péter ellen vívott több mint három órás csatát, s nyert 6:7(4), 7:5, 6:4-re, vasárnap a szlovák Lahkyt verte 6:3, 4:6, 6:1-re, hétfőn pedig jött az újabb három szettes triller, ezúttal a kvalifikációban 6. helyen kiemelt türkmén Mammetgulyyev ellen küzdött sikerrel, s győzött 6:4, 4:6, 6:3-ra.

A 18 esztendős játékos a 64-es kvalifikációból főtáblára jutott nyolc teniszező közül az egyetlen magyar, s az egyedüli, aki nem kiemeltként, világrangsor-helyezés nélkül vette sikerrel a háromlépcsős akadályfutást.

Kedden, immár a 32 fős elitmezőnyben folytathatja szereplését: délután fél ötkor a 20 esztendős, az ATP rangsor 885. helyén álló izraeli Orel Ovil lesz az ellenfele a legjobb 16 közé jutásért.

Az egyéni főtáblás küzdelmek nyitányán további magyar érdekeltségű mérkőzéseket is láthatunk a délelőtt 10-kor kezdődő programban. Bartakovics Marcell a szerb Drinics ellen játszik, majd 12 órakor a Nagy Péter (6.)-Marozsán Fábián magyar derbi lesz soron a centerpályán, ezt követően pedig Szintai Dávid a selejtezőből feljutott osztrák Erler ellen viaskodik. A nap zárásaként, délután fél öttől a budapesti tornán finalista a Piros Zsombor a svéd Brydolf ellen küzd a továbbjutásért.

A hatodik magyar, Valkusz Máté esetében a múlt heti sérülés hosszabb pihenőt kíván, így nem csupán a kecskeméti, hanem a jövő heti székesfehérvári tornát is kénytelen kihagyni.

Párosban a hazaiak közül egyedül a Cseresznyés Máté, Kisantal Dominik duó jutott a legjobb nyolc közé (3:6, 6:0, 10-4 a Szappanos Márton, Bartakovics Marcell egység ellen). Kiesett a Balla Péter, Szintai Dávid és a Marozsán Fábián, Szendrői László páros, az 1., illetve a 3. kiemelt párossal vívott vesztes csata eredményeként.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső