Az elődöntőkben még érdekelt három magyar teniszezőből egy maradt talpon a XIXO Open sorozat hetedik férfi tornájának zárónapjára.

Az 1. kiemelt Balázs Attila és a 4. helyen jegyzett Nagy Péter megállt az elődöntős grádicson, a még juniorkorú Piros Zsombor viszont finálét játszhat a 15 ezer dollár összedíjazású viadalon, a budai Park Teniszklubban (11 órakor).

A junior Grand Slam-bajnok felnőtt versenyen is döntőt játszhat

A magyar elődöntős rangadóból tehát Piros jött ki győztesként - az elveszített első játszma után a másodikban fordítani tudott Balázs Attila ellen, aki a döntő szett előtt kezet nyújtott, s 6:1, 3:6 állásnál feladta a mérkőzést. Lázasan nem akarta vállalni a hőségben az újabb játszmát.

Piros fináléba jutásának értékéből ez semmit nem von le. Az ATP rangsor 904. helyén álló ifjú magyar a nyitó fordulóban a párostorna későbbi nyertese, a cseh Nouza ellen győzött, majd két kiemelt játékost (a 7. szlovák Kleint és a 3. helyen kiemelt svéd Erikssont búcsúztatta), így a Balatonalmádiban nyár elején rendezett Futures torna elődöntős szereplése után most egy lépcsőfokkal előrébb lépett.

Ellenfele vasárnap az a spanyol Lopez-Perez (2.) lesz, aki eddig játszmavesztés nélkül gyalogolt át soros ellenfelein, s a szombati elődöntőben a Nagy Péter elleni meccset is simán nyerte (6:1, 6:2)

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső