Szerencsés esetben alakulthat akár úgy is, hogy az elődöntőkben csak hazai játékos szerepel majd a XIXO Open 15 ezer dolláros tornán, a budai Park Teniszklubban. Balázs Attila, Nagy Péter, Piros Zsombor és Szintai Dávid egyaránt külföldi versenyző ellen küzd a négy közé jutásért.

S mi van a többiekkel? Tarolt a sérülés, hiszen a másik három magyar szereplő közül csak Filipenko Viktor fejezte be a meccsét (vereséggel), miközben Gödry Levente és Valkusz Máté kénytelen volt feladni - utóbbi ráadásul a döntő szett előtt.

Negyeddöntős csaták: irány a Park, kezdés péntek 12 óra.

S közben Kecskeméten már készülődnek: szombaton délelőtt a selejtezőkkel rajtol az újabb 15 ezer dolláros férfi torna.

Piros, Balázs, Nagy és Szintai: újabb lépés előre - Fotó MTSZ

A 4. kiemelt Nagy Peti elveszítette ugyan az első szette a kvalifikáció legjobbja, a cseh Nejedly ellen, ám aztán két simának látszó, ám könnyednek nem mondható játszmával fordított, s 2 óra 32 percnyi küzdelem után bejutott a legjobb nyolc közé.

Piros Zsombor és Filipenko Viktor egyaránt bent maradt egy egy órán belül - a különbség "csupán" annyi, hogy Vitya egy vesztes parti végén búcsúzott (2:6, 1:6 a svéd Eroksson ellen), míg Zsombi sima két szett végén jutott tovább (6:0, 6:3 a 7. kiemelt szlovák Klein ellen).

Egy órán belül ért véget a magyar derbi is, mivel Gödry Levente nem tudott megbirkózni a hetek óta vissza-visszatérő hasfalhúzódásával, így 1:5 állásnál feladta a Szintai Dávid elleni szinglit, s egyúttal (Nagy Péter társaként) visszalépett a párostól is. A svéd duó így játék nélkül nyerte az 1. kiemelt magyar egység elleni elődöntőt.

Visszalépéssel zárult sajnos Valkusz Máté mérkőzése is. Az 5. kiemelt osztrák Brunner ellen Valkusz 7:5-re hozta az első szettet, aztán 4:6 volt a második játszma, amikor orvost hívott a pályára, mert mindkét vádlijában beállt a görcs. Nem is tudta folytatni a mérkőzést, így 1 óra 59 percnyi játék, döntetlen játszmaállás után Brunner lépett a legjobb nyolc közé.

Érdekesség, hogy az osztrák teniszező a nyitókörben is ellenfele sérülése "segítségével" jutott tovább.

A sorozat, remélhetőleg nem folytatódik, hiszen a legjobb nyolc között, pénteken Nagy Péter lesz az ellenfele.

Az 1. kiemelt Balázs Attila a belga Desein ellen mérkőzik, Szintai Dávid pedig a 2. kiemelt spanyol Lopez-Perez ellen harcol az elődöntő jogáért. Piros Zsombor ellenfele a 3. kiemelt svéd Eriksson lesz.

Érdemes kilátogatni pénteken a Park pályáira, hiszen 12 órától magyar főszereplőkkel folytatódik a torna.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső