Menetelnek a magyarok a XIXO Open 15 ezer dolláros profi férfi tenisztornán, a budai Park Teniszklub pályáin.

A keddi továbbjutók után szerdán Gödry Levente, Valkusz Máté és Piros Zsombor is sikerrel vette a rajtot. Az ifjú Grand Slam-bajnok alaposan megizzadt a továbbjutásért, hiszen a kedden este sötétedés miatt a döntő játszma 3:3-as állásánál félbeszakadt összecsapása a cseh Nouza ellen a folytatásban is nagy csatát hozott, s csak a meccszáró tie break hozott döntést, amikor Zsombi 9-7-re nyerte a pontvadászatot.

Csütörtökön öt magyar érdekeltségű összecsapás lesz (köztük a Gödry-Szintai házimeccs), miközben Balázs Attila páholyból szemlélődhet, hiszen ő már szerdán sikerrel letudta második fordulós feladatát.

Piros Zsombor - cseh vetélytársát legyűrte, csütörtökön szlovák ellenfele lesz

1. forduló:
Gödry Levente - Masar (szlovák) 3:6, 6:1, 6:3
Piros Zsombor - Nouza (cseh) 6:2, 5:7, 7:6(7)
Valkusz Máté - Mammetgulyyev (türkmén) 6:0, 6:2
Eriksson (svéd, 3.) - Borsos Gábor 5:2, feladta
Salaba (cseh) - Marozsán Fábián 7:6(5), 6:3

2. forduló:
Balázs Attila - Colautti (brit) 6:2, 6:4

Párosban a Gödry Levente, Nagy Péter duó az 1. kiemelthez méltó módon 6:3, 6:3-mal lépett az elődöntőbe, ugyanakkor kiesett a Balla Péter, Filipenko Viktor, a Marozsán Fábián, Zeljenka Martin és a Piros Zsombor, Szintai Dávid duó is - utóbbi a 2. kiemelt spanyol, francia egységtől szenvedett vereséget, a szuper tie-break során 10-5-re nyertek a külföldiek.

Csütörtökön 12 órától egyesben (egy kivétellel) csak magyar érdekeltségű mérkőzések lesznek.

A 4-es pályán Nagy Péter a cseh Nejedly ellen mérkőzik, utána Valkusz Máté és az osztrák Pascal Brunner (5.) következik. A 6-os pályán Filipenko Viktor ellenfele a svéd Eriksson (3.) lesz. A 7-es pályán a Gödry Levente-Szintai Dávid magyar rangadó következik a nyolc közé jutásért, majd Piros Zsombor és a 7. kiemelt szlovak Klein csatája következik. Zárásként a páros elődöntőben a Gödry Nagy duó a svéd Brydolf, Eriksson (3.) egység ellen küzd a finálé jogáért.

 

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2021

Pályakereső