Nyomtatás

 

A XIXO Open sorozat első őszi viadalán, a 15 ezer dollár összdíjazású budapesti férfi tornán öt magyar teniszező sikerrel vette a selejtezők második akadályát is.

Hétfőn délelőtt már a feljutás a tét. Mivel lesz egy "tiszta" magyar meccs is, az már biztos, hogy az alapjogon és szabadkártyával főtáblán szereplő tíz hazai teniszezőhöz egy magyar mindenképpen csatlakozik.

Szurkoljunk, hogy legyen minél több feljutónk - így is öröm e dominencia, s egyben jelzi, hogy az itthoni nemzetközi versenyek lendületet adhatnak a hazai teniszsportnak.

Csaknem a teljes magyar élmezőny pályára lép a Park Teniszklub 15 ezer dolláros nemzetközi versenyén - Fotó: MTSZ

Hétfőn a 10.30 órakor kezdődő kvalidöntős programban Balla Péter a szlovák Lukacovic, Szappanos Márton a 3. helyen jegyzett szlovák Liska, Kisantal Dominik pedig az 1. kiemelt cseh Nejedly játszik, s lesz egy "tiszta" magyar derbi is, melyen Szendrői László és Bartakovics Marcell mérkőzik a feljutásért.

Délután kettő után megkezdődnek a párosok főtáblás küzdelmei, hadseregnyi magyar duó lép pályára. Az 1. kiemelt Gödry, Nagy duó vezetésével ott lesz a teljes magyar élmezőny.

Keddtől az egyéni főtábla is rajtol. A már biztos magyar résztvevők: Balázs Attila (1.), Nagy Péter (4.), Borsos Gábor, Filipenko Viktor, Piros Zsombor, Valkusz Máté, valamint a szabadkártyás indulási jogot kapott Szintai Dávid, Gödry Levente, Marozsán Fábián és Sallay Péter. Hozzájuk csatlakozhatnak még a hétfői selejtezős döntőkön sikerrel szerepeltek.

Vasárnapi magyar vonatkozású eredmények a selejtező 2. fordulójából:

Kisantal Dominik - Varga Tóth Olivér 7:6(4), 6:3
Szappanos Márton - Ziegann (ausztrál) 6:2, 6:0
Szendrői László - Rabas (cseh, 5.) 6:1, 6:1
Bartakovics Marcell - Samosi (szlovák) 6:4, 6:1
Balla Péter (6.) - Hruncak (szlovák) 7:5, 6:2
Nejedly (cseh, 1.) - Metykó Mátyás 6:4, 6:2
Mametgulyyev (türkmén, 2.) - Necz András 7:6(2), 6:1
Petko (szlovák) - Szebeni Dániel 6:3, 6:4
Arh (szlovén) - Cseresznyés Máté 6:2, 6:2

 

FaLang translation system by Faboba