Hiába kezdték jól a magyar lányok az U16 korosztály kontinensbajnoksága, a Summer Cup nyolcas döntőjét, az első nyertes mérkőzés fáradalmai után az oroszok elleni elődöntőben, illetve az Olaszországgal vívott bronzmérkőzésen már nem sikerült az újabb bravúr.

A Park Teniszklub háromnapos európai utánpótlás gáláján végül a negyedik helyen zárt a házigazda.

A másik Eb-döntős magyar válogatott, az egyéni Európa-bajnok Piros Zsombor nélkül szereplő U18-as fiú csapat nyolcadik lett a franciaországi tornán. 

Az Eb-negyedik magyar trió és Mák Tibor szövetségi edző

Ezúttal nem a sérült és fáradt Nagy Adrienn kezdte a játéknapot, hanem Gécsek Fanni lépett pályára a 2. számú játékosok meccsén, ám nem sok babár termet számára. Mindössze egyetlen játékot tudott nyerni a Federicia Sacco elleni 85 perces összecsapáson.

Jóval tovább tartott a pesti döntőben egyéni mérkőzésen először szereplő Kovács Zita fellépése. Az olaszok éljátékosa ellen 6:2-re hozta az első szettet, aztán ugyanilyen arányban veszítette el a második játszmát. A harmadikban csak a tie-break döntött, s végül Federicia Rossi 2:6, 6:2, 7:6(5)-re nyerte a végletekig izgalmas, 2 óra 37 perces csatát.

Ezzel az olaszok már 2-0-ra vezettek, így a két kapitány megállapodása alapján nem játszották le a párost.

Az orosz-francia aranymeccsen az utóbbiak kezdtek jobban, ám Burel kínkeserves győzelme (1:6, 6:4, 7:5) a végelszámolásnál csak szépségtapasz volt, hiszen Frayma, illetve a Frayman, Rakhimova duó játszaveszteség nélkül hozta a másik két mérkőzést, így Oroszország nyerte a 16 esztendős korosztály leány csapatbajnokságát.

A 18 esztendős fiúk kontinensbajnoki tornáján volt még a nyolcas döntő résztvevője a magyar válogatott. Csapatunkban a kvalifikációs tornán még szerepelt az egyéni Európa-bajnok Piros Zsombor, ám La Rochelle városában már nem volt ott a csapatban.

Együttesünk szerdán a portugálok ellen vívott helyosztót, s Vörös Máté és Khin Dánial vesztes egyéni meccsei után a Khin, Marozsán Fábián duó megnyerte a párost, ám ez már nem változtatott a tényen: a magyar trió a nyolcadik helyen zárt.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső