Egyetlen játszma volt csak szoros a 4. kiemelt magyarok és az 1. helyen jegyzett oroszok elődöntős összecsapásán az egyéni meccseken.

Nagy Adrienn tie-breakben veszítette el az első szettet, ám utána nem sok babér termett fiataljainknak, mindhárom összecsapást simán nyerték az oroszok.

Az U16-os leány csapat Európa-bajnokságon francia-orosz finálé lesz szerdán kora délelőtt a Park Teniszklub pályáin. Mi a 2. kiemelt olaszokkal csatázhatunk a bronzéremért.

Rövidesen a profi versenyeken is találkozhatunk velük

A keddi elődöntők során mindkét párharc 3:0-as végeredménnyel zárult. 

Némi meglepetés, hogy a 3. kiemelt francia gárda ilyen simán jutott túl a taljánokon.

Sajnos a másik elődöntő is könnyed, másfél órás meccseket hozott: az orosz válogatott hozta a papírformát a házigazda magyar együttes ellen.

Nagy Adrien a szoros első szett után lenullázta a második játszmát Kamilla Rakhimova ellen (6:7, 0:6), Gécsek Fanninak az első szett sikeredett nullásra, s aztán a második némileg elfogadhatóra (0:6, 3:6 Daria Frayman ellen). A párosban Gécsek és Kovács Zita derekasan helyt állt a Rakhimova, Anastasia Tyihonova duó ellen (3:6, 5:7), ezzel együtt csapatunk nem tudott sok ellenállást tanúsítani a méregerős oroszok ellen. Három játékosuk rangsorszáma 10., 11. és 83., míg a mienk a 41., 60. illetve 77. helyen állnak az európai junior ranglistán.

Csütörtökön már 9 órakor megkezdődnek az éremosztó mérkőzések: a 7-es pályán lesz az aranymeccs, míg a magyar-olasz bronzcsatát a 4-es pálya mellől figyelhetjük.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső