Az U16-os korosztály csapat Európa-bajnokságának női nyolcas döntőjét Budapesten, a Park Teniszklub sporttelepén rendezik.

A magyar válogatott a csehországi selejtezők megnyerése után a finálé első napjára is megőrizte lendületét, s legyűrte az ukrán válogatottat.

Az igazán nagy feladat azonban kedden következik: az 1. kiemelt lesz az ellenfél a döntőbe jutásért.  A szeptemberi Davis Kupa találkozó "előmeccseként" a 16 éves korosztály Európa-bajnokságán is magyar-orosz mérkőzést rendeznek.

Három a kislány: kedden a döntőbe jutás a tét - Fotó: Facebook


Hétfőn az Ukrajna elleni találkozón Nagy Adrienn drámai, 2 óra 26 perces mérkőzésen 1:6, 6:4, 7:6(3)-ra verte Daria Snigurt, Gécsek Fanni pedig 7:6(5) 6:2-re bizonyult jobbnak az Anna Laguza elleni mérkőzésen. A két egyes után már biztos volt tehát az elődöntőbe jutás, így aztán az oroszok elleni keddi meccsre rápihenve a Gécsek, Kovács Zita duó bő tíz percnyi játék után, 1:2 állásnál feladta a párosmérkőzést.

A keddi ellenfél a torna első kiemeltje, Oroszország lesz. Az orosz trió (Kamilla Rakhimova, Daria Frayman és Anastasia Tyihonova) az esélyeshez méltóan 3-0-ra nyert a svéd válogatott ellen.

A másik ágon Franciaország 2-1-re verte Fehéroroszországot, az olaszok pedig 3-0-ra a görögöket, így mind a négy kiemelt csapat bejutott az elődöntőbe.

A Park Teniszklub kedd délelőtti programjában délelőtt 10 órától a 7-es pályán lesz a magyar-orosz meccs, míg a döntőbe jutásért rendezendő másik csata, a francia-olasz párharc mérkőzései a 4-es pályán követik egymást.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső