A korosztályos csapat Európa-bajnokságon a magyar szereplők közül az U18-as fiú együttes és az U16-os csapat jutott be a kontinenstorna nyolcas döntőjébe.

A lányok hazai környezetben, a Park teniszklubban harcolhatnak a helyezésekért. A fiúk a Parkból indulva, a múlt heti tornán harcolták ki a franciaországi fináléban való részvételt.

U16-os lány csapatunk aranyéremmel jutott be a nyolcas döntőbe!

Értük szurkolhatunk a héten az U16-os csapat Európa-bajnokság döntőjében - Fotó: Facebook


Nagy Adrienn, Gécsek Fanni és Kovács Zita a csehországi Rakovnikban a horvátok 3-0-s legyőzése után 2-1-re verte a görögöket az EB selejtező döntőjében, így a magyar együttes kiemeltként lép pályára a Park Teniszklubban zajló Európa-bajnoki döntőben. A házigazdákon kívül a görög, az orosz, a francia, a fehérorosz, a svéd, az ukrán és az olasz csapat viaskodik az érmekért.

A 4. kiemelt magyar válogatott az ukránok ellen mérkőzik hétfőn. A találkozó nyertese az orosz(1.)-svéd ) találkozó továbbjutójával csatázhat az elődöntőben. A másik ágon francia(3.)-fehérorosz és olasz(2.)-görög mérkőzéseket vívnak a négy közé kerülésért.

A Park Teniszklubban a múlt héten is rendeztek korosztályos kontinensbajnoki küzdelmeket: a fiú csapatok U18-as kvalifikációs tornája zajlott a Bartók Béla úti egykori BLKE pályákon. Piros Zsomborék kiharcolták pesti selejtező döntőjében való szereplés jogát, aztán a továbbjutás szempontjából már tét nélküli összecsapáson az éljátékos Piros már nem lépett pályára a franciák ellen, így a csupán két játékost (Marozsán Fábián és Vörös Máté) csatába küldő együttesünk 3-0-ra kikapott a galloktól. Ettől függetlenül ők is ott lehetnek a franciaországi La Rochelle-ben a nyolcas döntőben, ahol a 2. kiemelt orosz csapat ellen kezd a Piros Zsombor nélkül felálló magyar U18-as fiú csapat.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső