Vietnam fővárosa, Ho Shi Minh City adott otthont a Nemzetközi Tenisz Szövetég 2017-es éves közgyűlésének.

A tanácskozáson 116 ország küldöttei vettek részt.

A közgyűlésen megszavazták, hogy az ITF igazgató tanácsa dönthessen a Davis Kupa és Fed Kupa szabályainak megváltoztatásáról. Korábban az éves közgyűlés kétharmados többsége kellett hasonló változtatásokhoz.

David Haggerty, a Nemzetközi Tenisz Szövetség vezetője

David Haggerty ITF-elnök szerint a gyorsuló világunkban gyors döntésekre van szükség - nem lehet mindig várni az éves közgyűlések szavazására.

A közgyűlés korábban a Davis Kupát és a Federation Kupát illetően megszavazta, hogy a sorozatok döntőseit a következő esztendő első meccsén pályaválasztói jog illeti meg. Csökkentik a rendező országokat terhelő előírásokat, így a költségeket, a játékosok számára pedig csupán egy protokolláris "megjelenést" írnak elő a kupahétvége során.

A közgyűlés ugyanakkor nem fogadta el azt a javaslatot, hogy az egyéni meccseket a három nyert játszmáról két nyert szettre csökkentsék. A 63,54 százalékos támogatottság nem érte el a módosításhoz szükséges kétharmadot.

Haggerty elnök megjegyezte: mindenképpen változtatások kellenek, s az ITF igazgatótanácsa igyekszik meggyőzni az országokat a reformok szükségességéről.  
Az ITF jövő évi közgyűlését 2018 augusztus 13-16. között a floridai Orlandóban tartják.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső