Idén már másodszorra írt tenisztörténelmet Piros Zsombor: az Australian Open-elsőség után a svájci Klosters városában megnyerte az U18-as egyéni kontinensbajnokságot!

Marozsán Fábiánnal pedig párosban bronzérmes lett.

Az ifjú korosztályok további Európa-bajnokságain nem jutott érmes helyezés a magyaroknak.

Piros Zsombi Európa legjobbja!


Az év elején az Ausztrál Open megnyerésével ő lett az első magyar fiú, aki meg tudta nyerni a melbourne-i tornát, most pedig a svájci Klosters városában megrendezett salakpályás kontiensvetélkedőn aratott győzelmével ő lett az első magyar fiú, akinek aranyérmet akasztottak a nyakába.

A versenyen magyar győztes volt már korábban (Mandula Petra 1996-ban, Szávay Ági 2005-ben, Bondár Anna pedig 2015-ben), a fiúknál a 2009-ben a döntőig jutó Fucsovics Marci szereplése volt az eddigi csúcs.

Mivel Zsombi igen előkelő helyen áll a junior világranglistán, ezért Klostersbe három magyar fiú is utazhatott. Furák Csenge, Vörös Máté és Marozsán Fábián, a lányoknál Horváth Adrienn is a 64 között búcsúzott, Zsombi azonban 2. kiemeltként szettet sem veszített a verseny során. Lépésről lépésre fektette két vállra az ellenfeleit, a döntőben pedig azzal az 1. kiemelt francia Moutet-val találkozott, akit az Ausztrál Open elődöntőjében is legyőzött. Most is nyert (6:4, 7:5).

Az U14-esek a csehországi Most városában játszottak - nem sok sikerrel. Matkó Kata, Szabanin Natália és Boros Attila is az első meccsén kikapott, csak Kalocsai Péter tudott mérkőzést nyerni, de a 64 között ő is búcsúzott. Párosban a fiúk és a lányok is a második körig jutottak.

A moszkvai U16-os egyéni Európa-bajnokságon sem sok babér termett nekünk: Makk Péter az első meccsén, Sallay Péter pedig a legjobb 32 között kapott ki. A lányok között Gécsek Fanni a legjobb 64-ig jutott, Nagy Adrienn azonban egyéniben és Fannival párosban is nyolcaddöntőt játszhatott.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső