Csütörtökön is az esőnek osztották a főszerepet Győrött, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Ezúttal nem a trópusi özönvízre hasonlító felhőszakadás, hanem a folyamatosan szemerkélő eső tette lehetetlenné a folyamatos játékot.

A köztes időszak csak arra volt elegendő, hogy egy gyors mérkőzést befejezzenek. Sajnálatunkra az utolsó hazai vonatkozású egyéni meccs, Jánosi Luca fellépése.

Jánosi Luca - Fotó: MTSZ

A 8. kiemelt magyar nem bírt az 1. kiemelt dán ellenfelével, így az ETA lista 21. helyén álló Clara Tauson (az egykori Davis Kupa játékos lánya) 65 perc alatt 6:2, 6:2-re győzött a ranglista 81. helyén álló magyar ellen.

Párosban a Fajta Péter, Velcz Zsombor (4.) duó várakozott, hogy az újabb és újabb esőszünet után pályára léphessen egy izraeli kettős ellen, miként Drahota-Szabó Dorka és Jánosi Luca (1.) is meccsre várt lettországi vetélytársával szemben.

Mivel szombaton lezárul az olimpia, a gyorsítás érdekében a rendezők már eldöntötték, hogy a párostornán 4:4 után lesz a tiebreak.

Késő este léptek pályára a párosok. A magyar fiú duó a centerpályán 5:3, 4:2-re legyőzte a Gaponenko, Kamyshev izraeli kettőst, s bejutottak a legjobb nyolc közé. A lányok a lett Bartone, Semenistaja egység ellen küzdöttek, és sajnos 4:0, 4:2 arányú vereséget szenvedtek.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső