Felhők felett mindig kék az ég… - tudhatjuk a dalból, a győri EYOF-küzdelmek gyakorlatából pedig most azt tapasztalhattuk, hogy a felhők alatt (a felhőkből) mindig jön egy újabb zápor.

A rendszeresen idelátogató viharfellegek teljesen átalakítják a programot, hosszú várakozásra kényszerítik a szereplőket. S mire az önkéntesek szorgos munkával letolják a vizet a pályákról, kiszárad a játéktér, s folytatódhatna a meccs, jön az újabb zuhé.

A magyarok közül Velcz Zsombi már nyert egy meccset, s vár a második fellépésére, Jánosi Luca 6:3, 1:0-ra vezet, s délután ötkor még a svájci Melody Hefti ellen délelőtt megkezdett találkozó folytatására készülődött.

Sziszifuszi munkát végeznek az önkéntesek: mire elkészülnek, jön az újabb eső

Az egyéni viadal másik két magyar szereplője már korábban búcsút mondott a küzdelmeknek.

Az 5. kiemelt Drahota-Szabó Dorka az első fordulóban kiemeltként erőnyerő volt, a legjobb 32 között aztán az olasz Matilde Mariani 6:3, 7:5-ös meccsnyeréssel véget vetett az ifjú magyar hölgy reményeinek.

A fiúknál Fajta Péter (6.) az 1. fordulóban 7:6(6), 6:1-es győzelemmel lépett túl az osztrák Marcus Frank elleni akadályon, ám a következő mérkőzésen nem bírt a spanyol Gonzalez Fernandezzel, s küzdelmes meccs utáni 5:7, 4:6 azt jelentette, hogy nem folytathatja tovább.

Velcz Zsombor (15.)  viszont már túl van két akadályon: a rajtnál a szlovén Nik Jurjevic ellen győzött (6:1, 6:2), a szerda délelőtt rendezett második fordulós összecsapáson pedig 6:2, 6:2-re nyert a  fehérorosz Mikhail Kniazeu ellen. A legjobb nyolc közé jutásért a szlovák Lukas Palovic következett, szerdán este. Az első szett elvesztése után a másodikban Velcz visszahozta magának az esélyt, ám a döntő játszmában 1:2 után nem tudott, s nem is akart lépést tartani a minden labdát pontosan visszaadó szlovákkal, aki végül 6:1, 6:7(2), 6:1-re nyert. 

Luca viszont az esőszünet utáni folytatásban is remekelt, s végül 6:3, 6:3-ra verte svájci vetélytársát. Csütörtökön délelőtt 9 órától az 1. kiemelt dán Tauson lesz az ellenfele. 

Párosaink még csatában állnak. Kiemeltként sem a Drahota-Szabó, Jánosi duó (1.), sem a Fajta, Velcz egység (4.) nem kapott első ellenfelet, a második fordulós csata pedig az eső miatt szerdáról csütörtökre tolódott.

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső