Nyomtatás

Jól jártak a hazai teniszezők az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nyitónyapján: nem csupán az ellenfeleiket gyűrték le, de a vissza-visszatérő esővel is eredményesen birkóztak.

Dr. Zsiga László korai kezdést kért játékosainak, mondván e kánikulában jobb, ha a reggeli órákban ők nyitják a programot, hiszen így mentesülnek a hőségtől, s ráadásul várakozniuk sem kell.

Nos: kedden nem volt hőség, várakozni viszont szinte egész nap kellett.

Jánosi Luca - Fotó: MTSZ

Az eső többször is elárasztotta a pályákat, félbe kellett szakítani a meccseket, s a délután háromkor érkező újabb felhőszakadás után törölni a tervezett program felét.
Szerencsére ekkor már a magyarok két nyertes mérkőzésen túl voltak, s a harmadik találkozó is nyerésre állt.

Jánosi Luca végzett a leggyorsabban: ő tizenegykor már mehetett zuhanyozni, miután a szoros első szett s egy sima második játszma eredményeként 6:4, 6:0-ra nyert a a litván Fausta Zykute ellen. A 8. kiemelt magyar gyorsan elhúzott 4:1-re, 5:3-nál a szettnyerésért adogathatott, ám ellenfele ekkor brekelni tudott - szerencsére Luca gyorsan visszavágott, s zsinórban hét játékot nyerve jutott a második fordulóba.

Fajta Péter (6.) az osztrák Michael Frank ellen küzdelmes mérkőzést vívott a centerpálya nyitómeccsén, s 2 óra 10 percen át csatázott a győzelemért. Az első játzma rövidítésében 0-3, majd 3-5 volt az állás, innen fordított szettlabdára Péter, ám 6-6-nál ismét térfelet cseréltek a felek, s az utolsó két pont már a magyar fiúé volt. A második játszmában 5:0 után tudott játékot nyerni az osztrák, végül break hozta Fajta könnyed győzelmét. 

A nap harmadik szereplője, Velcz Péter (15.) fél tizenkettőkor kezdte a meccsét, de délután négykor még mindig csak arra várt, hogy befejezhesse a jól indult találkozót. Az első esőszünetnél 3:0-ra vezetett, a másodiknál 6:1, 0:1 volt az állás, s reménykedünk, hogy ez a magyar összecsapás is győzelemmel zárul.

Öt óra tájban kiderült: Péter valóra váltotta reményeinket: 6:1, 6:2-re nyert, s ezzel makulátlan mérleggel zárta a magyar csapat a játéknapot. Három meccs, három győzelem

Kedden az 1. forduló eső miatt le nem játszott több mint két tucat összecsapása kerül a programba, s délután pályára lépnek a párosok is. A Jánosi, Drahota-Szabó leány egység 1. kiemeltként erőnyerő, akárcsak a Fajta, Velcz (4.) fiú kettős is, így mindkét magyar duó csak szerdán mutatkozik be.

FaLang translation system by Faboba