Mégsem a Margitszigeti Atlétikai Stadionban lesz az Oroszország elleni szeptember közepi világcsoportos play-off mérkőzés.

A jövő évi elitmezőnyben való szereplésről döntő összecsapásnak a Rákóczi híd közelében levő Lágymányosi-öbölnél, a Kopaszi gát térségében épít mobil pályát az MTSZ.

A vizes világbajnokság utáni margitszigeti bontási munkálatok a tervezettnél tovább húzódnak, így a főváros nem tudja garantálni a mobil pálya építésének ütemtervét, ezért új helyszínt kellett keresni.

A XI. kerület Duna-parti, zöldövezeti részén épül az ideiglenes teniszstadion

Az előzőleg bejelentett Margitszigeti Atlétikai Centrum helyet új helyszínt kellett választani az utóbbi évtizedek legfontosabb hazai Davis Kupa összecsapásának.

A Világcsoportba kerülésért az orosz válogatott ellen léphetnek pályára a mieink, ehhez pedig megfelelő körülmények kellenek, sőt az ITF szigorú követelményeinek is meg kell felelni.

"A vizes világbajnokság elindulásával és a helyszínek kialakításának véglegesítésével látszott, hogy a vébé után a helyreállítási munkálatok több időt vesznek igénybe, mint az várató volt. A főváros nem tudta garantálni az ütemtervet, így jelen helyzetben mi sem tudjuk garantálni az ITF felé a mobil pálya megépítését és annak megfelelő minőségét.

Ezért aztán új helyszín után néztünk, ami jól megközelíthető, sok parkolóhellyel rendelkezik és kellő színvonalon tudjuk megrendezni a találkozót. Az utóbbi években megújuló Kopaszi gátra esett a választás, mely már több sporteseménynek is otthont adott és magas színvonalú pihenőhellyé nőtte ki magát. 

Itt fogunk egy mobil pályát és egy 4000 férőhelyes stadiont felállítani, ahova szeretettel várunk mindenkit "- mondta Richter Attila, az MTSz főtitkára.

A Rákóczi híd lábánál elterülő tíz hektáros zöld területen kisebb éttermek, kávézók, teraszok és játszóházak is helyet kaptak a gyönyörű vízparti környezetben. Ideális terep sétálni, játszani, sportolni vagy pihenni. Tavasztól őszig biztos tipp a kikapcsolódásra.

Jegyeket a helyszínen is lehet majd kapni, de érdemes az augusztus elején elinduló online értékesítésen keresztül megvásárolni a belépőket, mert már előzetesen is óriási az érdeklődés az esemény iránt.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső