Véget ért Balázs Attila nagy menetelése az umagi ATP tornán, de a vereség ellenére igazán büszke lehet szereplésére.

A horvátországi viadalon legyőzött két Top-100-as játékost (Rubljev és Dzsumhur), s az 1. kiemelt belga Goffint is megizzasztotta a kagylóhéj-stadion szerda esti díszmérkőzésén.

Mostani produkciója az ATP rangsor 160. helyének környékére viszi előre a második számú magyar Davis Kupa-játékost.

A világrangsor 14. helyezettje megszenvedett a győzelemért Balázs Attila ellen

Szerdán este Goran Ivanisevic nevét viselő stadion szép számú publikuma (köztük sok magyar drukker) előtt a világrangsor 14. helyén álló David Goffin 6:4, 6:7, 6:2-re nyert Balázs Attila ellen.

Az elmúlt napokban nagy skalpokat begyűjtő magyar teniszező a belga riválisa ellen is remekül játszott. Egyáltalán nem volt megilletődött: bevállalósan szervált, kemény ritörnöket ütött, és néhány rövidítésével is az őrületbe kergette ellenfelét. 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, a hetedik játékban azonban elveszítette az adogatását, ez pedig döntőnek bizonyult.

A második játszmában kiválóan teniszezett a sok-sok magyar szurkoló biztatásától hajtott 27 éves versenyző, aki 5:4-nél egymásután háromszor jutott szettlabdához, de a belga mindet hárította. Ami itt még nem sikerült, az összejött később – tie-breakben, összesen három meccslabdát hárítva a magyar játékos 9-7-re nyert a pontcsatát. Az első két pontot Ati szerezte, ám fordított a belga, s 6-4, majd 7-6 állásnál meccslabdái voltak, ám Ati életben tudta tartani reményeit, s zsinórban három pontot begyűjtve kiharcolta a harmadik szettes folytatást.

Kiegyenlített mérkőzést látott a közönség, élvezték a két salakpályás klasszis harcát. Egyáltalán nem látszott a több mint száz hely különbség a két teniszező között - Attila az alapvonal mögöttről küldött percíz ütéseivel fárasztotta Goffint, aki viszont próbálta gyorsítani a játékot. 

A döntő szettben 2:2-ig tudta tartani riválisát, a tornát a világranglista 174. helyén kezdő Balázs, ám a továbbiakban már nem jöttek be a megoldásai és 6:2-re bukta a játszmát, így véget ért a nagy umagi menetelése.

ATP 250-es torna (összdíjazás 540 310 euró)  

2.  forduló

Goffin (belga, 1.) – Balázs 6:4, 6:7 (7), 6:2; Vesely (cseh, 8.) – Albot (moldovai) 7:6 (3), 6:2; Dodig (horvát) – Cecchinato (olasz) 3:6, 7:6 (6), 6:2; Bodene (brit) – Lorenzi (olasz, 4.) 5:7, 3:6

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső