A férfiak már a csoportkör zárásra készülnek kedden, s aztán csütörtökön és pénteken a Nemzeti Edzés Központban lesz a Szuper Liga csapatbajnokság négyes döntője.

A hölgyeknél öt csapat vív körmérkőzést, de péntek délutánra ott is tisztázódik, sikerül-e megszorítani a címvédő MTK csapatát.

Jani Réka egyesben és párosban is nyert  a budaörsiek ellen - Fotó: MTSZ

A címvédő MTK és legnagyobb kihívója, a GYAC sem hibázott a férfi Szuperliga második fordulójában.

Az MTK a Kőszegi SE csapatát fogadta és Nagy Péter, Piros Zsombor, Khin Dániel, Szathmáry Tibor, Szintai Dávid, Marozsán Fábián összeállításban 7-0-ra le is győzte a vasi együttest, míg az A csoport másik összecsapásán a Budaörsi SC (Szendrői László, Balla Péter, Tili Balázs, Varga-Tóth Olivér, Kuhanek Attila felállásban) a Mini Garros vendégeként nem hullajtott meccset. A csoportban az MTK az egyedüli csapat két győzelemmel.

A B csoportban a GYAC (Valkusz Máté, Balázs György, Rózsa Gábor, Kisantal Dominik, Bardóczky Kornél, Bíró André) a Kisgyörgy Gergelyt is csatasorba dobó Diego SC csapatát fogadta és bár a korábbi Davis Kupa játékos hozta az egyéni meccsét (7:6, 6:1 Rózsa ellen), ez csak egy 6-1-es vereséghez volt elég, miközben a Siófoki Spartacus 4-3-ra verte a Hoker-Fagyas SE csapatát.  Részletes eredmények: Filipenko Viktor-Zeljenka Martin 7:5, 7:6, Kiss Sebő-Toronyi Erik 6:0, 6:3, Jakucska István-Horváth Péter 2:6, 2:6, Kellner Ádám-Necz András 6:0, 6:3, Galgóczy Ákos-Tóth Csongor 1:6, 1:6, Kellner, Kiss-Toronyi, Helmes 6:1, 6:0, Imre, Filipenko-Kovács, Tóth 6:4, 4:4, 11-13.

A B csoport utolsó fordulójában kedden a vereség nélküli két csapat, a GYAC és a Siófok találkozik Győrött a csoportelsőségért.

Az elődöntők csütörtökön, a bronzmérkőzés és a bajnoki címért zajló találkozó pénteken 11 órától lesz Budapesten, a Nemzeti Edzés Központban.

hölgyek is megkezdték a szuperligás küzdelmeket. Mivel öt csapat indult a legmagasabb osztályban, így körmérkőzések során döntik el az elsőséget. 

A címvédő MTK idén is nagyon erős, a többieknek, főleg a Diego SC-Fehérvár Kiskút csapatának úgy lehet esélye megszorítani, ha legerősebb összeállításban, vagyis Stollár Fannyval lépnek pályára.

Az MTK (Jani Réka, Lenka Jurikova, Nagy Adrienn, Gécsek Fanni, Szabanin Natália, Gálfi Dalma) Budaörsön kezdett, ahol Bukta Ágnes nem játszott a hazai csapatban. Az MTK a súlyos térdsérüléséből visszatérő Jani és az ezúttal csak párost vállaló Gálfi vezérletével 7-0-ra nyert idegenben.

A másik összecsapáson a junior válogatottakkal felvértezett GYAC (Bartosik Réka, Kovács Zita, Jánosi Luca, Drahota-Szabó Dorka, Serfőző Eszter) 5-2-re győzött hazai pályán a Pécsi VTC (Zádori Réka, Lukács Lívia, Horváth Rita, Bobula Dalma, Jankovics Réka) ellen. A baranyaiak közül Zádori Réka és a Zádori Lukács duó szerzett pontot.

A körmérkőzéses torna további játéknapjai: hétfő, szerda, csütörtök és péntek. A hét végére tehát a hölgyeknél is bajnokot avatnak.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső