A 100 ezer dolláros budapesti viadalon immár csak egyedül Stollár Fanny képviseli a magyar színeket: ifjú teniszezőnk a spanyol Georgina Garcia-Perez oldalán sikerrel vette a szerdai akadályt, s a 3. kiemelt duó legyőzésével bejutott az elődöntőbe.

Csütörtökön - nem hamarabb mint délután háromkor - a 2. kiemelt Duque-Marino, Irigoyen (kolumbiai, argentin) duó ellen a fináléba jutás lesz a tét Fannyék számára.

Csütörtökön délután Stollár Fanny a spanyol Garcia-Perez társaként a döntőbe jutásért küzd - Fotó: MTSZ

Az már biztos volt, hogy az egyéni versenyen nem szoríthatunk magyar versenyzőért a szerdai játéknapon. Végül a szlovák Cepelova (4.) és Skamlova, az orosz Kromacseva (5.), a kolumbiai Duque-Marino (8.), a montenegrói Kovinic, a bolgár Tomova, a török Buyukakcay és az ukrán Kozlova harcolta ki a legjobb nyolc közé jutást, s küzdhet csütörtökön az elődöntőbe jutásért.

A párosoknál két magyar érdekeltségű egység volt még versenyben.

Udvardy Panna és a cseh Tereza Martincova igazán küzdelmes, jó meccset vívott az 1. kiemelt szerb duó ellen, melyben Aleksandra Krunics a Fed Kupa válogatott tagja, s egyenesen a wimbledoni tornáról érkezett Budapestre, de társa, Nina Stojanovics is remek teniszező. Ehhez képest Pannáék igen nagy küzdelemre késztették őket, s végül csak a szuper-tiebreak döntött a szerbek javára (5:7, 6:3, 10-5). 

Stollár Fannyéknak jóval könnyebb dolguk volt, s alig több mint egy óra alatt 6:3, 6:2-re nyertek a 3. helyen jegyzett Irina Kromacseva, Maryna Zanevska (orosz, belga) kettős ellen.

Csütörtökön a centerpálya 11 órakor kezdődő programjának negyedik meccsén (két szingli és egy páros után, nem hamarabb mint 15 órakor) egy dél-amerikai duó lesz az ellenfelük a döntőbe jutásért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső