A Hungarian Pro Circuit Ladies Open nevet viselő 100 ezer dolláros női tenisztorna első napján nyolc magyar játékos próbálkozott szombaton a selejtezőtorna nyitányán - közülük csak Zsitvay Adrienn lépett tovább a második körbe.

Vasárnap és hétfőn még zajlanak a kvalifikációs mérkőzések, ám hétfőn már főtáblás meccseket is láthatunk a budapesti női tenisztornán.

Érdemes kilátogatni a kamaraerdei Sport11 (egykori nevén: SportMax) szabadidőcentrumba, mert színvonalas mérkőzéseket kínál a rangos nemzetközi viadal.

Tessék belépni! Újabb rangos tenisztorna a magyar fővárosban

Ami a selejtezők szombati rajtját illeti: Szalai Réka, Horváth Adrienn, Argyelán Csilla, Toronyi Dominika, Farbas Réka és Pécsi Réka egyaránt kikapott - utóbbi honfitársától, Zsitvay Adrienntől 7:6(5) 6:4-re. Kiesett az egykori Top-100-as Arn Gréta is, akit a 4. helyen kiemelt norvég Melanie Stokke győzött le 7:6(2), 6:3-ra.

Így aztán csupán egyetlen magyar szereplője lesz a 11 órakor kezdődő 2. fordulós programnak: a centerpálya második meccsén Zsitvai Adrienn a kvalifikáció 3. helyén kiemelt argentin Catalina Pella ellen küzd a selejtező hétfői döntőjébe jutásért.

Közben elkészült a főtábla sorsolása is. A 32-es elitmezőny 1. fordulójának meccseit hétfőn és kedden rendezik.

A négy magyar szereplő közül Stollár Fanny a selejtezőből kap ellenfelet, tehát ő biztosan kedden lép pályára. Az viszont csak vasárnap koradélután tisztázódik, hogy a három másik hazai teniszező mikor kezdi szereplését. 

A további párosítások: Bukta Ágnes - Cadantu (román), Udvardy Panna - Cepelova (szlovák, 4.) és Gálfi Dalma - Kozlova (ukrán).

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső