Újabb rangos tenisztornának ad otthont Magyarország: a selejtezőkkel szombaton délelőtt kezdődik a kamaraerdei Sport11 (korábbi nevén: SportMax) szabadidőközpontban a 100 ezer dollár összdíjazású Hungarian Pro Circuit Ladies Open.

A főtáblán négy Top-100-as versenyző neve található: az amerikai Chirstina McHale az 59., a román Irina-Carmelia Begu a 68., a kínai Saisai Zheng a 69. helyen áll, míg a szlovák Jana Cepelova a 96. a WTA rangsorban.

Rajtuk kívül is sok remek játékos indul a versenyre teniszes külsőt öltött sportcentrumban.

Egy héten át a rangos női tenisztorna helyszíne lesz a kamaraerdei sportcentrum

A főtábla eredeti cut off határa 174 volt, így saját jogon csak Gálfi Dalma (WTA 140.) az egyetlen magyar játékos a 32-es mezőnyben, ám a wimbledoni versenyen való jó szereplés miatt néhány főtáblás jelentkező "kénytelenek" volt visszalépni a budapesti tornáról, így "felcsúszott" Stollár Fanny (204.) is. Szabad kártyával ott lesz további két magyar: mentesült a kvalifikációs szerepléstől Bukta Ágnes (338.) és Udvardy Panna (489.).

A 32-es kvalifikációban három meccset kell nyerni ahhoz, hogy a hétfőn rajtoló főtáblás küzdelmeken folytatni lehessen a játékot.

Szombaton a magyarok közül Szalai Réka, Horváth Adrienn, Farbas Réka, Argyelán Csilla, Zsitvay Adrienn, Pécsi Réka, Toronyi Dominika és egy nagy visszatérő, Arn Gréta kezd neki a háromlépcsős selejtező sorozatnak. A centerpályán csak hazai érdekeltségű összecsapások lesznek.

Szombaton délelőtt 10 órától az első forduló meccseire kerül sor: a centeren 6, a másik két játéktéren 5-5 találkozót rendeznek.

Érdemes kilátogatni a következő napokban a Sport11 szabadidőközpontjába: egész napos programot kínál a verseny, s ráadásul hűsölésként csobbanhatunk is a szabadtéri medencékben.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső