Nyolcvan percen át kiegyenlített meccset vívott az 5. kiemelt dán Caroline Wozniacki és a WTA rangsor 42. helyén álló Babos Tímea.

A döntő játszma elején Timi rögtön breakhez jutott, ám 1:0, 40-15-nél kettőshibát ütött, s innentől kezdve már a volt világelsőről szólt a mérkőzés.

Wozniacki végül 6:4, 4:6, 6:1-re nyert, s mindez azt jelenti, hogy - Fucsovics Márton hétfői búcsúját követően -  egyesben már nincs magyar szereplője a wimbledoni tenisztornának.

 Wimbledoni nagyüzem - immár magyarok nélkül


Kerber meccse két játszmában véget ért, Djokovics és Federer ellenfelei pedig az első szett után sérültet jelentettek, mindkét sztár szűk egy órát ütögetett, így aztán, ahogy már tegnap sejteni lehetett, a pályamegjelölés nélkül délután ötre kiírt Babos Tímea - Caroline Wozniacki (5.) női mérkőzést a rendezők" behúzták a centerpályára, hogy koraeste is látnivalót kínáljanak a publikumnak.

Timi már járt a wimbledoni centeren, hiszen 2014-ben és tavaly is párosdöntőt játszhatott, ám egyéni mérkőzésen még nem volt módja a "szentély" füvére lépni. S milyen programban: a jelenlegi világelső nyitotta a napot, majd a volt világelső szerb, s a hétszeres wimbledoni bajnok svájci vezette fel a meccset, melyen a magyar teniszezőnő szintén egy volt világelső ellen mérkőzhetett a legjobb 64 közé jutásért.

A világranglistán 42. magyar játékos hatodszor szerepelt a londoni Grand Slam-torna főtábláján, és nagy bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy beállítsa eddigi legjobbját, a második fordulóba jutást. Ellenfele ugyanis hatodik a WTA-rangsorban - 2010 és 2012 között 67 héten át első is volt -, és ötször vívott nyolcaddöntőt a Church Roadon. Eddig 25 WTA-versenyt nyert egyesben, 2009-ben és 2014-ben döntős volt a US Openen, idén finálét játszott Dohában, Dubajban, Miamiban és múlt szombaton Eastbourne-ben, emellett az Australian Openen a harmadik fordulóig, a Roland Garroson pedig a negyeddöntőig jutott.A világranglistán 42. magyar játékos hatodszor szerepelt a londoni Grand Slam-torna főtábláján, és nagy bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy beállítsa eddigi legjobbját, a második fordulóba jutást. Ellenfele ugyanis hatodik a WTA-rangsorban - 2010 és 2012 között 67 héten át első is volt -, és ötször vívott nyolcaddöntőt a Church Roadon. Eddig 25 WTA-versenyt nyert egyesben, 2009-ben és 2014-ben döntős volt a US Openen, idén finálét játszott Dohában, Dubajban, Miamiban és múlt szombaton Eastbourne-ben, emellett az Australian Openen a harmadik fordulóig, a Roland Garroson pedig a negyeddöntőig jutott.

Már az első játszma is szoros volt, ám a dán 6:4-es előnyhöz jutott.  A 26 esztendős Wozniacki 3:2-nél vette el Babos adogatását, s bár a magyar játékos 4:4-nél egyenlített, a 38 perces első játszma mégis a dáné lett, mivel a következő két játékot megnyerte.

A második szettben Babos előbb hozta saját adogatását, majd begyűjtötte Wozniacki szervajátékát is, s aztán 2-0 birtokában előnyét végig megőrizve kiegyenlítette a játszmaállást. Hetven perc után ott tartottak, ahol elkezdték - következett a döntő szett. Babos végig jól játszott, gyors ütemben teniszezett, minden tekintetben egyenrangú vetélytársa volt világhírű ellenfelének.

Timi lendülete nem állt meg, azonnal elvette Wozniacki adogatójátékát, a sajátjánál pedig már 40-15-nél tartott, ám mégsem lett ismét 2-0, mert jött egy kettőshiba, s aztán a szőke dán vérszemet kapott, sorra gyűjtötte a pontokat, s breakhez jutott. 1-1. Nem gondoltuk ekkor, hogy így alakul, de tény: játékot sem nyert a folytatásban a magyar teniszez

A soproni teniszező egymást követő nyolcadik versenyén búcsúzott az első fordulóban egyesben.    

Babos párosban is érdekelt Wimbledonban, a cseh Andrea Hlavackovával alkotott duójukat a negyedik helyen emelték ki, első ellenfelük szerdán a hazai közönség előtt szereplő Katie Boulter és Katie Swan lesz. 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső