Papírforma eredmény született a wimbledoni magyar nyitányon: Fucsovics Márton három szettben kikapott a 16. helyen kiemelt luxemburgi Gilles Müllertől.

Babos Tímea a volt világelső, 5. kiemelt Carolina Wozniacki ellen kedden mérkőzik.

A játékrendben csak időpont szerepel (nem hamarabb, mint magyar 6 óra) - a szervezők abban bíznak, hogy valamelyik díszpálya "megürül" addigra, s akkor oda telepítik a magyar és a dán hölgy élvezetesnek ígérkező összecsapását.

Mindenki rohan: kezdődik a wimbledoni tenisztorna

Ami Fucsovics Marci hétfő esti meccsét illeti: illik nem megfeledkeznünk arról, hogy a világrangsor 107. helyet, s a wimbledoni főtáblás szabadkártyát annak köszönheti, hogy bő egy hete megnyerte az észak-angliai Ilkleyben rendezett challenger-tornát. Fucsó először lett főtáblás a londoni Grand Slam-tornán, melyet juniorként megnyert 2010-ben. Előzőleg 2002-ben volt magyar férfi főtáblás Wimbledonban, éppen a jelenleg az ő edzőjeként dolgozó Sávolt Attila. A 25 éves Fucsovics karrierje során másodszor került GS-főtáblára, tavaly a US Openen szerepelt a legjobb 128 között.  

Hozzá képest a 34 esztendős luxemburgi egyelőre más kategória: világranglista 26. helyén áll (s itt 16. helyen kiemelt), s pályafutása során két tornát nyert, ráadásul mindkettőt idén. Az év elején Sydney nagy tornáján kemény pályán, most pedig a hollandiai 's-Hertogenboschban, füvön.  Az erőviszonyokat szemléltette az is, hogy míg Müller már 4 835 420 dollárt teniszezett össze, addig Fucsovics egyelőre 458 111 dollárnál tart.   

 A hétfői meccs első és második játszmája is kiegyenlített küzdelmet hozott, de Müller az elsőben 5:5-nél, a másodikban pedig 2:2-nél brékelt, s ez elég is volt ahhoz, hogy 49, majd újabb 38 perc alatt kétszettes előnybe kerüljön. A harmadik játszma első játékát Fucsovics rögtön elvesztette adogatóként, majd Müller 4:2-nél ismét elvette a szervajátékát, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, amely 1 óra 57 percig tartott. 

A viadal másik magyar szereplője, Babos Tímea kedden mérkőzik. Neki sem lesz könnyebb dolga, hiszen az 5. kiemelt egykori világelső dán Caroline Wozniacki ellen játszik a legjobb 64 közé jutásért.     

Férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):Gilles Müller (luxemburgi, 16.) - Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 6:2

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső