A brit Andy Murray és a kazah Alexander Bublik meccse nyitja magyar idő szerint hétfőn két órakor a wimbledoni centerpálya programját, ahol hagyományosan a címvédő lép pályára először. A hazai kedvenc díszpályás fellépése tehát ezúttal kötelesség is - s noha a morcos brit nincs csúcsformában, aligha a selejtezőből feljutott 20 esztendős kazah fogja megszorongatni.

Az esztendő harmadik Grand Slam tornájának 128-as főtábláján szereplő magyarok közül Fucsovics Márton már a nyitónap délutánján, Babos Tímea viszont csak kedden vívja bemutatkozó mérkőzésért.

A spanyol verdascu és a dél-afrikai Anderson vívja Fucsóék előmeccsét

A kétszeres wimbledoni bajnok, egykori világelső Petra Kvitova (11. kiemelt), a nagy esélyesek közé tartozó svájci Stan Wawrinka (5.) szerepel még a centeren, míg a Williams család képviseletében ezúttal egyedül induló, ötszörös wimbledoni egyéni bajnok 37 esztendős Venus (10.), a salakkirály spanyol Rafael Nadal, s a legjobb brit hölgyteniszező, a magyar származású Konta Johanna (6.), az egykori Fradi-focista Kertész Tamás unokája "kiszorult" az 1-es pályára.

Minket azonban a 18-as pálya programja érdekel, hiszen a fél egykor kezdődő játék harmadik meccseként - egy női találkozó, majd a Verdasco (31.)-Anderson férfi összecsapás után -, vélhetően a koraesti órákban lép pályára Fucsovics Márton (ATP 107.) és a 34 esztendős luxemburgi Gilles Müller (16.). Ugyan a sorszámozása alapján azt is hihetnénk, hogy ez valamelyik "külterületi" pálya, valójában ez a negyedik legnagyobb befogadóképességű Wimbledonban, a képen is látható, hogy .

A Grand Slam viadal másik magyar szereplője, Babos Tímea (WTA 42.) kedden mérkőzik az 5. helyen kiemelt 26 esztendős egykori világelső dán Caroline Wozniacki ellen.

S mivel a selejtező zárultával a roehamptoni klub füves pályái "felszabadultak", a klubba máris beköltöztek a jövő heti wimbeldoni junior tornára készülő ifjak, hogy 1-es kategóriájú ITF junior versenyen teszteljék tudásukat. Piros Zsombor az ausztrál Rai ellen kezdi a versenyt.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső