Balázs Attila két hete, egy portugáliai salakpályás versenyen legyőzte belga vetélytársát, ám a roehamtoni füvön nem bírt vele.

A második számú magyar teniszező több mint egy évtizede, még juniorként indult utoljára az angliai füvön, azóta leginkább salakon próbálkozott. Most azonban - az utóbbi egy évben mutatott remek szereplése, a nagy visszatérés jóvoltából - karrierje során először ott lehetett a wimbledoni selejtezőben.

Nem sikerült az áttörés: a világranglistán 171. magyar játékos két szoros szettben maradt alul a Joris De Loore (185.) elleni összecsapáson.

Ennél szorosabb meccs ritkán adódik...

Az egész mérkőzésen egyetlen brék volt, azt a belga teniszező érte el az első játszma végén. A másodikban rövidítés döntött, s bár Balázs Attila két mérkőzéslabdát is hárított, harmadjára De Loore már nem hibázott, 7:5, 7:6 (9-7) arányban nyert.

A férfiaknál tehát már csak az Ilkey Challenger tornáján nyertes, s így főtáblás szabadkártyát kapott, rangsorán 29 helyet javított Fucsovics Márton (107.) képviseli színeinket, ám a hölgyeknél a főtáblás Babos Tímea (38.), valamint a selejtezős küzdelmeket kedden kezdő Gálfi Dalma (136.) és Stollár Fanny (212.) révén még három magyar játékosért szoríthatunk.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső