A 2010-ben Grand Slam juniorbajnoki címet nyert Fucsovics Márton visszatér nagy sikerének helyszínére!

A világranglista 107. helyére előrelépett magyar éljátékos az Ilkey városában rendezett 127 ezer eurós észak-angliai füves pályás Challenger torna megnyeréséért (6:1, 6:4 az ausztrál Alex Bolt ellen) a 18 290 eurós pénzdíj és a 110 ATP pont mellé bónuszként szabad kártyás indulási jogot kapott a wimbledoni tenisztorna 128-as főtáblájára.

Sávolt Attila 2002-ben, a tanítvány Fucsovics Márton 2017-ben főtáblás Wimbledonban - Fotó: Facebook

- Igen, ott leszek a wimbledoni főtáblán! Már napok óta tudtam erről az opcióról, de nem akartam nagydobra verni. Nem véletlen, hogy a végén elterültem a földön. Nahy volt a tét, sikerült nyernem a döntőben, másrészt így szokták csinálni a nagyok is, nem...? Életem legrangosabb trófeáját szereztem meg. Jöhet egy kis pihenő, és nem kell már kedden pályára lépnem Roehamptomban, a selejtezők helyszínén. Így Wimbledonban készülhetek majd, remélhetőleg remek teniszezőkkel - mondta pályafutása negyedik tornagyőzelme után a magyar Davis Kupa csapat éljátékosa.

Fucsovics profi pályafutása tizenegyedik döntőjét játszotta Ikleyben, az eddigi tízből hármat nyert meg, legutóbb három hete az olaszországi Vicenzában ünnepelhetett tornagyőzelmet.

A hét esztendeje egyéniben elért junior wimbledoni címe után ez volt az első füves pályán aratott győzelme. A torna előtt a 136. helyen állt a világranglistán, hétfőtől várhatóan a 107. helyet foglalja el – ez eddigi pályafutása messze legjobb helyezése.

A wimbledoni férfi főtáblának utoljára 2002-ben volt magyar szereplője - Fucsovics Márton jelenlegi edzője, Sávolt Attila léphetett pályára a nem hivatalos füvespályás világbajnokságnak számító Grand Slam viadalon.

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső